PlayStation 5

Sony har over 25 PlayStation 5-spill i ovnen

Ifølge PlayStation Studios-sjefen er nesten halvparten helt nye spillserier.

Audun Rodem/Gamer.no

Sony ligger ikke på latsiden når det kommer til utvikling av spill for sin nyeste konsoll. PlayStation Studios-sjef Hermen Hulst kan denne uken avsløre at selskapet har mer enn 25 spill på vei til PlayStation 5.

Mange helt nye spill

Ratchet & Clank: Rift Apart er blant flere kommende PlayStation 5-spill.
Sony Interactive Entertainment

Det var i et intervju med Variety at Hulst så vidt var innom hva Sonys egne studioer driver med for tiden. Der fortalte han blant annet at PlayStation Studios satser på variasjon, og nesten halvparten av de 25 spillene skal være helt nye åndsverk.

– Det er en utrolig mengde variasjon som stammer fra forskjellige regioner. Store, små og forskjellige sjangre, sa Hulst uten å gå i mer detalj.

Utsagnet følger flere uker med spekulasjon rundt endringer i Sonys spillstrategi. Dette begynte da selskapet la ned det indiefokuserte Japan Studio tidligere i år, og har siden fortsatt med rykter om at Sony ønsker å satse mer på eksisterende serier og beviste salgssuksesser.

En Bloomberg-rapport fra april hevdet for eksempel at arbeidet er i gang med en nyversjon av The Last of Us for PlayStation 5. I samme reportasje kom det frem at Days Gone – som solgte bra, men fikk en middelmådig mottakelse av mange fans og kritikere – ikke får noen oppfølger,

Blant bekreftede spill for PlayStation 5 er Ratchet & Clank: Rift Apart, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 og det neste God of War-spillet.

LES OGSÅ: Tusenvis av fans krever at Sony lager Days Gone 2 »

Siste fra forsiden