PlayStation 5

PlayStation 5 kunne blitt enda større

Sonys ingeniører satt ned foten.

Sony Interactive Entertainment

En av de aller største snakkisene fra PlayStation 5-avdukingen i juni handlet om konsollens design. Vitsene går fortsatt om at maskinen er veldig stor, men det viser seg at den faktisk kunne ha blitt enda større.

LES OGSÅ: Sonys nye konsoll er et vannskille mellom konsollgenerasjonene »

– Ingeniøravdelingen sa den var for stor

Størrelsen på PlayStation 5 har fått mye oppmerksomhet.
Sony Interactive Entertainment

I et intervju med Washington Post denne uken fortalte designer Yujin Morisawa at PlayStation 5 var mye større i de første skissene. På et eller annet tidspunkt steppet Sonys ingeniører imidlertid inn og fikk ned størrelsen noen hakk.

– Da jeg begynte å tegne var den mye større, men jeg visste jo ikke hva ingeniøravdelingen ville gjøre. Det er ganske morsomt at ingeniørene faktisk sa til meg at den var for stor. Så jeg måtte faktisk krympe den litt fra den opprinnelige tegningen, husker Morisawa.

Designeren forteller at han alltid visste at PlayStation 5 ville bli stor, gitt alle komponentene som skulle passe inn. Spesielt med tanke på lufttilførsel var det viktig at konsollen ble romslig nok, og etter mye diskusjon landet teamet på et design som skilte seg fra tidligere PlayStation-maskiner, men som visstnok passet best akkurat her.

At designet har vært såpass omdiskutert tror Morisawa er en god ting, og han har vært fornøyd med mottakelsen. Hva vitsene angår forteller designeren at han tar alle sammenligninger med Ringenes Herre-tårn og Internett-rutere med et smil om munnen.

– Jeg synes det er morsomt. Jeg er ikke fornærmet eller noe. Jeg liker virkelig det folk leker med og synes ikke det er en dum ting. Jeg mener det bare er god energi.

LES OGSÅ: Sony slår ned på salg av sideplater til PlayStation 5 »

Siste fra forsiden