PlayStation 5

PlayStation 5-lanseringen er Sonys største noensinne

Selskapet lover at flere maskiner skal bli tilgjengelige før jul.

Sony

PlayStation 4 var en meget populær konsoll, som har solgt over 100 millioner eksemplarer. Hvorvidt oppfølgeren vil gjøre det like godt gjenstår å se, men PlayStation 5 har i hvert fall åpnet knallsterkt.

LES OGSÅ: Vår test av PlayStation 5 »

På Twitter forteller Sony at den nye konsollen, som kom til Norge 19. november, har toppet lanseringstallene til PlayStation 4. Akkurat hvor mange maskiner som er solgt har selskapet ikke gått ut med, men til sammenligning gikk 2,1 millioner PlayStation 4-maskiner ut døra i løpet av konsollens første to uker.

Kommer mer før jul

Som med Xbox Series X har spillfans fått merke PlayStation 5-populariteten på litt uheldige måter. Konsollen er nesten umulig å få tak i, og ifølge Sony er etterspørselen større enn selskapet noen gang har opplevd.

For alle de som fortsatt venter på sjansen til å sikre seg en PlayStation 5, forsikrer Sony at mer er på vei. Det bekreftes at en ny ladning skal ut før året er omme, og selskapet ber folk om å ta kontakt med sine lokale forhandlere for å finne ut hva som skjer.

Løftet kommer midt oppi en rekke meldinger om organiserte grupper som gikk sammen om å snappe opp så mange PlayStation 5 som mulig på lanseringsdagen. En gjeng BusinessInsider har vært i kontakt med skryter av å ha sikret seg nesten 3500 konsoller, som alle skal ut til videresalg.

Også her i Norge har flere lagt sin PlayStation 5 ut for salg på markedsplasser som Finn.no. Gjerne selges disse for mange ganger ordinær pris, og enkelte har satt prislappen så høyt som 50 000 kroner for konsollen som koster 5500 kroner i butikken.

LES OGSÅ: Xbox Series X/S-lanseringen har satt ny rekord for Microsoft »

Siste fra forsiden