PlayStation 4 – 100 millioner

Sony har solgt 100 millioner PlayStation 4-konsoller

Og for første gang selger digitale spill bedre enn fysiske på maskinen.

Audun Rodem, Gamer.no

Tidligere i år kunne vi fortelle at PlayStation 4 snuste på 100 millioner solgte konsoller, og nå, et drøyt halvår etter, har Sonys nyeste stuekonsoll gjort nettopp det. Den imponerende milepælen ble nådd før utgangen av juni i år.

Dette betyr at PlayStation 4 nå er den stuekonsollen som raskest har nådd 100 millioner solgte eksemplarer. Konsollen brukte fem år og syv måneder på bedriften som til sammenligning tok PlayStation 2 fem år og ni måneder.

Disse dataene kommer fra spillanalytiker Daniel Ahmad, som i en tweet sammenligner PlayStation 4s salgstall med blant annet PlayStation 2 og Nintendo Wii (som er de nærmeste konkurrentene).

Digitale spillsalg

Tall som viser antall solgte spill og hvor stor andel av disse som er digitale.
Sony

De nye tallene ble avslørt i en rapport fra Sony selv i begynnelsen av uken, hvor det også kom fram at andelen digitale spill solgt på PlayStation 4 nå, for første gang, utkonkurrerer de fysiske spillene. I første kvartal av regnskapsåret 2019 utgjorde digitale spill hele 53 % av antall solgte spill på konsollen.

Mens PlayStation 4 fortsetter å gjøre det godt, svirrer det stadig flere rykter om den neste konsollgenerasjonen. Microsoft har allerede annonsert at den neste Xbox-konsollen slippes rundt juletider neste år, mens Sony stadig gir oss mer informasjon om deres neste spillmaskin.

Fikk du med deg: Så mye raskere er PlayStation 5 »

Siste fra forsiden