PlayStation 5 - DualSense Edge

PlayStation 5s elitekontroller har dårligere batteritid

– Vi har stappet inn mange flere funksjoner, forklarer Sony om DualSense Edge.

Sony

26. januar slipper Sony sitt svar på Xbox sin Elite Controller. DualSense Edge lokker blant annet med tilpasningsmuligheter for kontrolleroppsett og forskjellige profiler, men det hele går på bekostning av batteritid.

Her er funksjonene Sony har stappet inn i DualSense Edge.

Det var The Verge som oppdaget forskjellen da nettstedet nylig fikk teste kontrolleren som har norsk pris på rundt 2600 kroner. På spørsmål om batteritid bekreftet Sony at denne blir litt kortere, på grunn av de nye funksjonene som er på plass i DualSense Edge.

– Den trådløse DualSense Edge-kontrollerens driftstid er moderat kortere enn den originale DualSense-kontrolleren fordi vi har inkludert mange flere funksjoner inne i samme passform og ergonomiske design som den originale DualSense-kontrolleren. Vi ønsket å finne en god balanse mellom trådløs driftstid og å levere robuste funksjoner med høy ytelse.

Talspersonen for det japanske selskapet la også til at man kan forlenge batteritiden med bruk av kontrollerens nye og flettede kabel. Denne blir for øvrig lenger enn den som fulgte med den vanlige DualSense-kontrolleren.

Arbeidet med DualSense Edge begynte tilbake i 2018. Sony forteller at det i utviklingsperioden gjennomførte over 100 økter med profesjonelle spillere for å komme frem til den beste løsningen for en ny kontroller. Gjennom denne prosessen besluttet selskapet å beholde den opprinnelige DualSense-størrelsen, som kombinert med ny funksjonalitet altså har gått ut over batteritiden.

LES OGSÅ: PlayStation 5 har solgt 25 millioner eksemplarer »
LES OGSÅ: PlayStation VR2 kan ikke kjøre gamle PSVR-spill »

Siste fra forsiden