PlayStation Plus - Cloud

PlayStation Plus introduserer strømming av PlayStation 5-spill denne måneden

Tilgjengelig for Premium-abonnenter.

Noen måneder har gått siden Sony først kunngjorde planer om å inkludere skyspilling av PlayStation 5-spill i PlayStation Plus. Nå har selskapet satt dato for opplegget, som kommer senere denne måneden.

Via PlayStation-bloggen forteller Sony at Cloud-tjenesten tilbys for de som abonnerer på PlayStation Plus Premium, altså den dyreste av de tre nivåene. I første omgang kommer skyspillingen på PlayStation 5, med et utvalg av titler man kan spille uten å måtte laste ned på forhånd.

Blant spillene som inkluderes er Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West og Ghost of Tsushima. Utvalgte prøveversjoner følger også med, for spill som Hogwarts Legacy og The Witcher 3: Wild Hunt.

Sony lover etter hvert at tjenesten skal utvides til å inkludere flere hundre PlayStation 5-spill. Premium-abonnenter får også tilgang på nedlastbart innhold, som utvidelser og andre tilleggspakker, gjennom skyspillingen.

Cloud-spilling inkluderer flere valgmuligheter for oppløsning.
Sony

Av kvalitet lokker Cloud-løsningen med oppløsninger i 4K, 1440p, 1080p og 720p, med bildefrekvens på opptil 60 bilder i sekundet. Hvilken oppløsning som er tilgjengelig kommer an på netthastigheten din, der man trenger minst 38 mbps for 4K.

Det hele rulles ut i bølger til ulike deler av verden. Her i Europa er planen at skyspilling lanseres 23. oktober.

Nyheten kommer en drøy måned etter at Sony jekket opp prisen på PlayStation Plus. Her i Norge går prisen på PlayStation Plus Premium, som man trenger for skyspilling, opp fra 1170 til 1480 kroner i året.

LES OGSÅ: PlayStation 5 Slim er avduket »

Siste fra forsiden