PlayStation utforsker flere muligheter for spilling på tvers av plattformer

– Jeg er sikker på at vi vil komme frem til en løsning, sier Sony-sjefen.

Epic Games, Sony, Nintendo, Microsoft, Gamer.no

Sony Interactive Entertainment America-president Shawn Layden er denne uken i Spania for årets Gamelab-konferanse. Ved siden av å holde et foredrag om PlayStation svarte Layden også på spørsmål fra de fremmøtte, og ikke overraskende ble temaet om kryssplattformspilling tatt opp.

Sony-topp Shawn Layden lover en løsning til kryssplattformproblemet.
Creative Commons

På spørsmål fra en Eurogamer-reporter om oppstyret rundt Fortnite-kontoer og spilling på tvers av PlayStation 4 og Nintendo Switch hadde Layden kun en kort uttalelse.

– Vi hører [hva fansen sier]. Vi ser på mange forskjellige muligheter. Som du sikkert skjønner handler dette om mye mer enn bare ett spill. Jeg er sikker på at vi vil komme frem til en løsning som blir forstått og godtatt av våre spillere, samtidig som vi støtter opp om våre egne forretningsinteresser.

Et steg i riktig retning?

Mens kommentaren ikke gir oss mye å gå på, kan løftet om at Sony faktisk gjør noe kanskje oppfattes som et steg i riktig retning. Det står i hvert fall i sterk kontrast til da problemet rundt kryssplattformspilling med Fortnite dukket opp tidligere denne måneden.

Etter lanseringen av Fortnite på Nintendo Switch oppdaget mange at de ikke fikk spille fordi de allerede hadde brukt kontoen sin på PlayStation 4. I stedet for å snakke om hvorfor eller hva selskapet ville gjøre fremover, skrøt Sony av salgstall for PlayStation 4 og om kryssplattformspilling med PC, Mac, iOS og Android i en uttalelse til BBC.

Selv om Layden er hakket mer åpen nå vil nok ikke fansen si seg fornøyd før de får se at selskapet faktisk gjør noe. Hvor lenge en må vente på det er imidlertid umulig å spå.

Tidligere Sony-topp mener kryssplattformsaken handler om penger.
Han tror imidlertid på forandringer dersom fansen fortsetter å vise misnøye »

Siste fra forsiden