– Sony forbyr Fortnite-krysspilling på Switch på grunn av penger

Tidligere Sony Online Entertainment-sjef tar bladet fra munnen.

@GameOverGreggy, Twitter

Det populære skytespillet Fortnite Battle Royale ble som ventet lansert til Nintendo Switch under årets E3 -messe. Like etter ble det kjent at Sony har innført krysspillingssperre som hindrer dem som har spilt Fortnite på PlayStation 4 i å lenke Epic-kontoen til Switch-versjonen av spillet.

Tidligere sjef for Sony Online Entertainment, John Smedley, la nemlig nylig ut en Twitter-melding hvor han kommenterte krysspillingssperren. Der kom han med en sjeldent ærlig innrømmelse.

Tror problemet kan forsvinne

Epic Games

– Da jeg jobbet hos Sony var det penger som internt var den uttalte grunnen til dette. De likte ikke at noen kjøpte noe til Xbox for å bruke det på en PlayStation. Så enkelt. Dum grunn, men sånn er det, skriver Smedley i Twitter-meldingen.

Smedley er tydeligvis ikke begeistret for fenomenet, og skriver i en annen melding at problemet vil forsvinne dersom man fortsetter å vise misnøye. Hvorvidt dette faktisk vil skje gjenstår selvsagt å se.

Det er ingen tekniske begrensinger som hindrer PlayStation 4 fra å interagere med de andre konsollene. Rocket League-utvikler Psyonix fortalte i fjor sommer at de hadde utviklet funksjonaliteten som gjorde det mulig å spille med og mot hverandre på tvers av de to konsollene, og at det eneste som gjenstod var å skru det på.

Microsoft har også vært veldig frempå de siste par årene for å få på plass krysspilling mellom Xbox One og markedsleder PlayStation 4, mens Sony har forholdt seg ganske ambivalent til det hele, og fortsetter denne praksisen med sitt forhold til Switch.

Les også: Switch får den opprinnelige arkadeversjonen av Donkey Kong »

Siste fra forsiden