Xbox Live 1.0 tas ned

Pluggen dratt ut

Et historisk nettverk er ikke lenger i blant oss.

Så er det straks et faktum. Klokken 00:01 California-tid stenges den originale versjonen av Xbox Live, melder Gamespot. Det er klokken 09:01 norsk tid.

Husker du denne skjermen?

Dermed vil all nettstøtte forsvinne for alle spill på den originale Xbox-en, samt såkalte Classics nedlastet på Xbox 360 og diskbaserte spill som er tilpasset 360 (Halo 2).

– Jeg vil bare si at dette ikke var en lett avgjørelse, men det vil gi dagens Xbox Live-samfunn store fordeler, sa Xbox Live-sjef Marc Whitten i februar.

En teori på hvorfor Microsoft gjør dette er at man forbereder seg på Halo: Reach-betaen, og at den krever en del omstrukturering som ikke er mulig mens Xbox Live 1.0 er oppe og går.

Den første versjonen av Xbox Live ble en realitet i 2002, og var den mest robuste onlinetjenesten på forrige generasjon konsoller. Selve Xbox-en fikk produksjonsstans i 2006, dermed ble Microsoft debut kortlivet før Xbox 360 tok over.

De som fortsatt spiller veldig aktivt på konsollen har stort sett gjort det på grunn av nettspill i Halo 2, noe som nå ikke lenger blir mulig.

Siste fra forsiden