Pokémon-pirater blir bannlyst av Nintendo

Ulovlig nedlasting av Sun and Moon medfører streng straff.

Nintendo

En rekke spillere som lastet ned ulovlige kopier av Pokémon Sun og Moon har fått seg en ubehagelig overraskelse, etter at Nintendo denne uken slo hardt ned på ureglementert spilling. Pirater som noe uklokt koblet seg opp mot spillets nettservere melder at 3DS-kontoene deres nå er fullstendig utestengt fra Nintendos nettverk.

Her er meldingen som møtte mange Pokémon-pirater denne uken.
DontShootUp/Reddit

De bannlyste spillerne har ikke bare mistet tilgang på Pokémon-spilling på nett, men også adgang til Nintendos eShop er sperret. Dette betyr i praksis at de ikke lenger kan kjøpe nye spill, eller laste ned titler de allerede eier.

Piratene raser mot Nintendo, men mange skylder også på de som opprinnelig la ut spillene for nedlasting:

– Dere sa at ingen ting ville skje. At det er trygt å spille på nettet. Jeg stolte på dere. Faen ta dere, skriver en bruker.

Nintendo bekrefter

I en uttalelse til Kotaku bekrefter Nintendo at flere spillere har blitt utestengt, som følge av ulovlig nedlasting og bruk av 3DS-spill:

– Som et resultat av at flere Nintendo 3DS-brukere har benyttet seg av uautoriserte versjoner av en rekke spill – og har brutt våre retningslinjer ved å koble seg til offisielle spillservere – har disse brukerne blitt utestengt fra Nintendos nettverk med øyeblikkelig virkning.

Det japanske selskapet sier ikke noe om hvorvidt straffen kun er midlertidig eller om de påvirkede 3DS-systemene er utestengt for godt.

Ønsker du prøve spillene på lovlig vis kan du det.
Nintendo har lansert en demo for Pokémon Sun og Moon »

Siste fra forsiden