Pokémon-sjefen trodde ikke at Nintendo Switch ville lykkes

– Jeg tok feil.

Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo Switch har gjort det ganske bra siden lanseringen i mars i år. Konsollen selger godt, og i flere deler av verden er den fortsatt vanskelig å oppdrive. Suksessen var riktignok ikke avgjort på forhånd, og en av de som tvilte på hybridmaskinen var sjefen for The Pokémon Company – Tsunekazu Ishihara.

Sjefen for Pokémon, Tsunekazu Ishihara, var ikke sikker på at Switch ville gjøre det bra.
Nintendo, skjermbilde av stream

I et intervju med Bloomberg forteller Ishihara at han trodde konsollen ville mislykkes:

– Før Switch ble lagt ut for salg sa jeg til Nintendo at den ikke ville lykkes, fordi jeg tenkte at i en tid med smarttelefoner er det ingen som vil bære rundt på en spillkonsoll. Det er tydelig at jeg tok feil. Jeg innså at nøkkelen er ganske enkel: programvare av ypperste kvalitet avgjør salg av maskinvare. Spillestilen kan variere så lenge programvaren er attraktiv nok.

Selv om Pokémon-sjefen innrømmer at han tok feil er han ikke fullstendig overbevist om at Nintendo Switch vil nyte langvarig suksess:

– Akkurat nå er den populær blant de som kjøpte tidlig, men steg må tas for å tiltrekke et bredere publikum. Jeg ser mer potensiale i Switch, men en bør ikke overvurdere det potensialet, advarte Ishihara.

Pokémon til Switch

Ved siden av å dele sine tanker om Nintendo Switch, snakket Ishihara også kort om det kommende Pokémon-rollespillet for konsollen. Spillet – som ble kunngjort på årets E3-messe – er enda et stykke unna lansering, men vi fikk et lite innblikk i utviklingsprosessen:

– Vi ser på Switch som en mulighet til å lage dypere Pokémon-spill, noe som gjør konsollen til en ekstremt viktig plattform. Akkurat nå bruker vi skjermer på mellom syv og åtte tommer, men på en HD-TV kan man presentere en helt annen verden med grafikk og lyd.

Ishihara fortalte videre at utvikleren vurderer elementer som flerspilling og nettverksfunksjoner, men at disse må implementeres på en måte som ikke blir for komplisert.

Lommemonstrene gjør snart sitt inntog på Nintendo Switch.
Allerede nå kan du prøve demoen for Pokkén Tournament DX »

Siste fra forsiden