Pokémon Sun og Moon kommer senere i år

Nintendo trekker sløret av de nye spillene.

I en videopresentasjon annonserte Nintendo i dag de to nyeste innslagene i en av sine mest populære spillserier. Pokémon Sun og Pokémon Moon skal slippes til Nintendo 3DS senere i år.

Dette skal være en ny pokémon.

Stort mer vet vi ikke om de nye spillene, annet enn hvordan ett av de nye monstrene antageligvis ser ut, som du kan se til høyre.

Faktisk blir Pokémon-serien 20 år i år, og i forbindelse med feiringen slipper Nintendo, som tidligere annonsert, også de tre første spillene på Nintendo 3DS' Virtual Console: Pokémon Red, Pokémon Blue og Pokémon Yellow.

Disse har blitt oppdatert slik at man kan laste opp lommemonstrene til, og bytte over, internett i stedet for de gamle link-kablene. Det betyr altså at du kan sanke monstre i de Game Boy gamle spillene på Virtual Console og importere de inn i de nye spillene som kommer i år.

Tilbakeblikk

Lørdag er det altså 20 år siden de første Pokémon-spillene ble lansert på Game Boy og ble en 90-tallsfarsott som varer den dag i dag. Vår egen Jens Erik Vaaler ble selv hektet på spillene i elleveårsalderen, og tok et tilbakeblikk på Pokémon Red og Blue for ikke lenge siden:

– I likhet med veldig mange på min alder var Pokémon-spillene mitt første møte med japanske rollespill. Selve mekanikkene og systemene var nok en smule forenklet i sammenligning med storhetstitlene innenfor sjangeren, men som introduksjon finnes det nok ikke bedre spill. De fleste med litt sære interesser har et såkalt «gateway drug», det som i sin tid vekket interessen deres og la grunnlaget for årevis med nerding. For meg var Pokémon Red definitivt dette, mimret Vaaler.

En spiller gjenskaper hele Pokémon Red i Minecraft.
Se bilder fra det ambisiøse prosjektet her »

Siste fra forsiden