Populære filmtrilogier blir spillmatisert

Jurassic Park og Back to the Future-seriene blir til spill.

Som nylig avslørt i juli-utgaven av spillbladet Game Informer, skal både Jurassic Park og Back to the Future-serien bli til spill.

De populære filmseriene skal bli gjort til spill av Telltale Games, selskapet bak blant annet Sam & Max og Tales of Monkey Island. I kjent Telltales-stil vil også disse spillene bli lansert i episodeform, som betyr at spillet vil bli gjort tilgjengelig bit for bit.

Telltale har i en avtale med NBC Universal fått lov til å lage spill av noen av de mest populære filmseriene noensinne, og entusiasmen lar ikke vente på seg fra Telltales sjef, Dan Connors.

– Jeg synes dette er et godt tidspunkt for å reintrodusere disse navnene i den digitale verden. Telltale Games har alltid hatt som mål å være et selskap som gjør historiefortelling på en utmerket måte.

Også Universal er fornøyde med avtalen, men ser at det skal et solid håndtverk til for at adapsjonen skal fungere godt:

– Vi er veldig interessert i å få filmseriene i spillform, men de er ikke akkurat filmer som lett kan bli adaptert til en typisk "shoot-'em-up" spillestil.

Hos Telltale er spillene tidlig i utviklingsfasen, og vil fortelle nye historier fra universene. For eksempel så erter selskapet med at Back to the Future-spillet kunne inneholdt en DeLorean-tur tilbake til 70-tallet, og Jurassic Park-spillene kan utvides med mer av universets mytologi.

– Spillene skal foregå i disse to universene. Jeg vil ikke kalle det oppfølgere, men en ny tolkning av universene for et nytt medium. For en generasjon så er det en introduksjon til seriene. For en annen generasjon er det en ting de kan se tilbake på og dele med familie og venner.

De første episodene skal bli sluppet før utgangen av 2010, og vi kan vel nesten vedde på at vi får mer informasjon på E3 neste uke.

(Kilde: Jconline, Game Informer)

Siste fra forsiden