Portal 2 er ferdigutviklet

Den etterlengtede oppfølgeren er snart klar for salg.

Det vesle action/hjernetrimspillet Portal ble en stor suksess da det kom ut som en del av The Orange Box i 2007. Her fikk vi leke med teleporteringsportaler, i en serie stadig mer intrikate miljøer hvor vi måtte bryne oss på utfordringene til den sjarmerende, men ikke helt snille datamaskinen GlaDOS.

Oppfølgeren ble kunngjort som en selvstendig, stor utgivelse i mars i fjor. Da var planen at det skulle lanseres i fjor høst, men som du sikkert har lagt merke til har ikke det skjedd. Det ser imidlertid ut til at den ferskeste utgivelsesdatoen, 21. april, kommer til å overholdes. Spillet er nemlig ferdig, ifølge Valve-sjef Gabe Newell.

Dette blir bra.

Nyheten kom ikke i form av en pressemelding (selv om Valve utvilsomt har en på lager), men i et (i seg selv ganske interessant) foredrag som Newell holdt for en gruppe High School-elever i USA.

– Vi ble akkurat ferdige med Portal 2. Det er stort sett lagt til sengs, og vi venter bare på de endelige godkjennelsene og å få diskene produsert, sa han.

Portal 2 er et av de spillene vi her i Gamer.no gleder oss mest til, og i januar tok vi en titt på den nesten ferdige utgaven. Mikael Harstad Groven lot seg imponere, og tror du vil gjøre det samme:

– Hvis du elsket det første Portal, og ikke er helt venneløs, vil du trolig forgude Portal 2. Det er min påstand etter å ha kjørt igjennom tre brett i oppfølgeren. Spillet gjør det så lekende naturlig og engasjerende å jobbe sammen. Man blir ivrig, prater konstant og ler godt hele tiden. Det er som da laget mitt sparket rumpe i kanonball i gymmen på skolen. Valve har nemlig klart å smelte sammen konkurranseinstinkter, skrytelyst og samarbeid på en glitrende måte.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden