Portal til Xbox Live Arcade?

Valve i dialog med Microsoft

Valve vil gjerne selge deg Portal over Microsofts nettverk, men foreløpig tar det for stor plass.

Valve har hatt stor suksess med sitt digitale distribusjonsnettverk Steam, men de er ikke fremmede for å selge spillene sine over andre selskapers nettverk.

Da de spurte Microsoft om de kunne selge kritikerroste Portal gjennom Xbox Live Arcade fikk de avslag grunnet Microsofts regler for tjenesten. Spill som selges på Arcade kan ikke være over 150 MB, og det ville blitt vanskelig å presse Portal ned i den størrelsen.

– Jeg vil svært gjerne selge Portal på Xbox Live, men plattformeierne er ikke villige til det akkurat nå. Det er en grense for hvor stort det kan være, samt mange andre faktorer, forteller Valves markedssjef Doug Lombardi til nettstedet GamesIndustry.biz.

Han fortsetter:

– Vi har spurt dem, og sagt at vi er åpne for det, men det er opp til plattformeieren om de vil gjøre det tilgjengelig og hvor mye båndbredde de vil tillate at det bruker.

Lombardi håper likevel de skal komme til enighet med Microsoft:

– Det handler om å ofre noe til fordel for noe annet. Vi får se hva som skjer.

Det er likevel mulig Valve kan få tillatelse til å gå over grensen. Japanske Capcom har ifølge IGN fått klarering til at deres Bionic Commando Rearmed og Super Street Fighter II Turbo HD Remix kan være større en 150 MB. Det er dermed håp for større spill på Xbox Live Arcade i fremtiden.

Siste fra forsiden