Postal III er snart ferdig

Den ultravoldelige spillserien er visst ikke død likevel.

Glem det du har hørt og lest om Grand Theft Auto eller Modern Warfare, det er nok ingen kjente spillserier som har vært i nærheten av å være like kontroversielle som Postal-serien. Helt siden førstespillet kom ut 1997 har disse skytespillene i bunn og grunn sjokkert på bekostning av stort sett alt og alle, og skapt massiv furore.

Dette våpenet er enkelt og greit en bærbar grevling.

Gjennom årenes løp har ingenting vært tabu for utvikler Running With Scissors, og vi har sett de harselere med alt fra muslimer og homofile til skoleskytinger og andre omfattende tragedier. Det har skapt store presseoppslag og sågar ledet til at spillene har blitt gjort ulovlige i både Australia og New Zealand.

Nå har spillnettstedet Joystiq slått av en veldig kjapp prat med Vince Desi, som er hjernen bak konseptet, og han kan fortelle at spillet ferdigstilles i Russland i disse tider. Det er likevel ingenting som tyder på at det vil komme ut før første kvartal neste år.

Det har vært lite ny informasjon å spore om spillet etter E3-messen i 2008, og mange har av den grunn antatt at prosjektet har blitt lagt på is eller rett og slett forkastet. Det er det altså ikke.

Allerede på den tiden var det en spillbar alpha-versjon av spillet, men det er uvisst hvor mye av denne som er videreført til det ferdige produktet. På den tiden var det i hvert fall snakk om å gjøre ting som å frese rundt på Segway-kjøretøy, benytte håndholdte grevlinger som våpen og å møte på filmregissør Uwe Boll, som angivelig betalte penger for å bli med i spillet som en bifigur.

Det som er kjent er i hvert fall at spillet foregår i nabobyen til forgjengerens Paradise, kalt Catharsis, og for første gang er i stil av et tredjepersons skytespill. Det står i kontrast til de to foregående spillene, som var henholdsvis i isometrisk fugleperspektiv og førsteperson. Men vi styrer altså fortsatt den iskalde hovedpersonen Postal Dude i en ultravoldelig sandkasseverden fylt til randen med sprø og kontroversiell humor.

Siste fra forsiden