Prinsen vender tilbake til sine røtter

Prince of Persia: The Forgotten Sands-detaljer avslørt.

Det første Prince of Persia var revolusjonerende. En gang sent på åttitallet tok Jordan Mechners todimensjonale mesterverk hele verden med storm. Folk var vant med pikselerte italienere og rette streker, så det er lett å se for seg at den arabiske prinsens realistiske fremtoning og silkemyke animasjoner ga gamere vann i munnen.

I ettertid har serien, med ett småflaut unntak, med hell hatt en overgang til 3D. Ubisofts første Prince of Persia-spill, med undertittelen Sands of Time, er og blir en milepæl i både plattform- og actionsjangeren. Både kritikere og gamere var fra seg av begeistring; spesielt revolusjonerende var spillets omfattende akrobatikk, prinsen slengte seg mellom påler og løp opp vegger med den største letthet, også faretruende høyt over bakkenivå.

Oppfølgerne Warrior Within og Two Thrones er også regnet som klassikere i mange kretser, selv om seriens avstikker i fokus fra plattform og hopping til nesten ren action ikke var like populær blant alle.

Fra Sands of Time

Selv om tanken var at det skulle holde med en trilogi er det for lengst klart at et nytt spill i "Sands of Time"-serien er på vei. Prince of Persia: The Forgotten Sands skal slippes i mai 2010 til det meste som kan krype og gå av plattformer. Nå har vi endelig noen detaljer å gå ut i fra.

The Forgotten Sands vil kronologisk sett finne sted mellom slutten på Sands of Time og starten på Warrior Within. Den persiske prinsen er i dette spillet på vei til å besøke sin brors rike. Det han ikke er klar over er at brorens land er under beleiring, en mektig hær står utenfor porten og puster og peser.

– Prinsen vil i dette episke eventyret ta på seg byrden av ekte lederskap, og oppdage at makt ofte har en stiv pris, sier Ubisofts representant.

Denne mellom-oppfølgeren vil etter pressemeldingen å dømme vende tilbake til det mer tradisjonelle gameplayet til Sands of Time, fremfor fjorårets noe mer automatiserte innslag i serien. Dette medfører kamp mot flere fiender av gangen. I tillegg vil selvsagt prinsen være akkurat like spretten som før.

Tidsmanipulasjon er igjen en stor del av prinsen repertoar. Døden blir betraktelig mindre endelig når man kan spole tilbake tiden slik at det skjebnesvangre feiltrinnet kan rettes opp. I tillegg vil prinsen i The Forgotten Sands være i stand til å utnytte selve naturens kraft, i følge pressemeldingen. Nøyaktig hva dette måtte bety utdypes ikke, men det skal være mulig å på ulike måter bruke naturens krefter til å beseire fiender.

I mai 2010 altså. Det er også verdt å nevne at versjonene til Wii, DS og PSP vil være forskjellige fra X360 og PS3-versjonene. Hvorvidt The Forgotten Sands har noen øvrig sammenheng med filmen som er på vei er uklart. Mens vi venter på både film og spill kan vi kose oss med denne ferske teaseren fra spillet:

(Kilde: CvG)

Siste fra forsiden