Problembarna stenges ut av rangerte kamper i League of Legends

Oppfører du deg ikke, får du holde deg til vanlige kamper.

Selv om Draven kan være litt manisk, trenger ikke du å være det.
Riot Games

Etter å ha innført strengere straffer for spillere som ikke klarer å oppføre seg i League of Legends, har Riot Games nå gått ett steg lenger. For øyeblikket ruller de ut en oppdatering på de amerikanske og europeiske serverne som gjør at spillere som har oppført seg svært dårlig i spillet stenges ute av rangerte kamper. Spillutvikleren ruller ut funksjonen nå etter å ha testet den en stund på sine prøveservere.

Sion kan være ram han, men behold roen for det.

– Siden funksjonen fungerte bra på PBE, ruller vi den ut på serverne i Nord-Amerika og Europa nå. Avhengig av hvordan denne andre testen går, kommer vi til å legge til flere regioner etter hvert. De som betegnes som «restricted players» vil ikke få til å bli med i rangerte kamper før de kommer seg gjennom et visst antall kamper i normalkøen, forteller Riot i sine egne forum.

Går glipp av digitale duppedingser

I tillegg til utestengelsen vil spillerne som er utestengt ved sesongens slutt gå glipp av de virtuelle belønningene man kan få basert på hvor man ender på rangeringsstigen. Belønningene er slikt som rammer rundt spillfiguren under lasteskjermen, og en egen skin til helten Morgana.

Riot peker også på at spillerne kommer til å ha en munnkurv på seg mens de spiller seg ut av uløkka som gjør at de ikke kan snakke i felleschaten, og at man fremdeles bør rapportere disse spillerne om de likevel ikke klarer å oppføre seg.

Prøver å bekjempe «toxic» oppførsel

Slik som Katarina her. Se så rolig hun er!

Riot Games har lenge prøvd å løse problemet med spillere som ikke klarer å leke pyntelig sammen med andre. I tillegg til å implementere systemer som lar spillere gi skussmål til med- og motspillere etter kamp, har de tidligere prøvd å la spillerne straffe sine egne via et Tribunal-system.

De har også prøvd å bruke psykologi for å bekjempe problemet, og har gitt ut videoer som den du kan se nedenfor som skal prøve å forklare hvorfor det ikke lønner seg å sutre og syte.

Proffspillere sliter også med oppførselen.
Danske «Svenskeren» må stå over VM-kamper etter rasehets »

Oppfør deg!

Siste fra forsiden