League of Legends' æresystem ute nå

Spillere kan belønne hverandre for god oppførsel.

Riot Games har nå implementert sitt nye æresystem inn i det populære nettspillet League of Legends. Systemet lar spillere gi ærepoeng til hverandre etter endt kamp dersom man føler de fortjener det. Systemet ble først avduket for et par uker siden. I bunn og grunn er dette som å dele ut gullstjerner til de flinkeste og mest oppdragene elevene i klassen. Tidligere har det kun vært mulig å rapportere spillere for ubehøvlet oppførsel, så det blir spennende å se hvordan dette mer positive systemet vil virke.

Det finnes fire ulike kategorier av ære. Du kan få ærepoeng for å være hjelpsom med å forklare mindre vante spillere hva som bør gjøres, du kan få poeng for å være vennlig, for å fokusere på teamarbeid i stedet for å dra på en egotripp, og til sist kan du som motstander få poeng for å oppføre deg godt.

League of Legends har kommet en lang vei siden lanseringen i 2009.

Ifølge Riot er ikke planen å bruke ærepoengene som valuta – man kan ikke kjøpe, bytte eller selge med poengene. I stedet skal alle poengkategoriene være synlige på profilen slik at man kan skryte på seg å ha æren i behold. Riot tenker også på å gi ut bonuser til de som oppfører seg best, men har ikke helt spikret hva dette skal være enda.

Større nettspill som League of Legends sliter ofte med en god andel høylytte problemskapere som setter en demper på opplevelsen for de som prøver å hygge seg med spillet. Æresystemet er da et forsøk på å oppfordre til god oppførsel mellom spillerne. Det lykkes neppe med å eliminere troll-bestanddelen helt, men kanskje kan det i det minste tynne ut rekkene.

Fremdeles populært

League of Legends er for tiden et av de mest populære nettspillene. Sist vi hørte kunne Riot Games skryte av å ha 32 millioner registrerte spillere, og flere millioner daglige spillere. Hvordan det står til i spillerleiren nå er heller usikkert, men det er rimelig å anta at Riot ikke sliter med brukermassen.

For øvrig skal vi i Gamer.no arrangere en turnering i League of Legends om noen uker. Vi jobber fremdeles med å spikre detaljene, men det kan være lurt for interesserte å begynne å samle inn fem-manns-truppen allerede nå for litt regelmessig trening. All informasjon om turneringen blir publisert på våre turneringssider, Gamer’s Paradise.

Les også: League of Legends-gjengen vil belønne god oppførsel Les også: League of Legends er årets mest spilte spill

Siste fra forsiden