Nintendo Switch

Produsent av spilltilbehør saksøker Nintendo – vil stanse Switch-salget

Gamevice er på krigsstien igjen.

Det er kontrollere av denne typen Gamevice produserer.
Gamevice

Nintendo saksøkes nå for patentbrudd med sin populære Switch-konsoll, melder blant andre nettstedet Gamespot.

Det er Gamevice som ønsker å bringe den japanske spillgiganten til retten – igjen. Selskapet produserer spilltilbehør for mobiltelefoner og nettbrett, og har hatt en høne å plukke med Switch-konsollen ved flere tidligere anledninger.

Det selskapet har klaget på er at Nintendos konsolldesign ligner veldig på Gamevices avtakbare kontrollsystemer til nettbrett, som de selv mener de har patent på.

Langvarig konflikt

Gamevice har vært på krigsstien i flere år. Nintendo har tidligere fått medhold av retten i at det ikke foreligger reelle patentbrudd, en avgjørelse Gamevice nå er i ferd med å anke, og i tillegg fortsetter altså selskapet med nye rettslige skritt.

Switch-konsollen ligner litt for mye på de mobile kontrollene til Gamevice, mener selskapet selv.
Nintendo

Denne gangen skal det spesifikt dreie seg om en patent selskapet hevder de ble innvilget i august i fjor, og som de mener Nintendo bryter med sin Switch-konsoll. Som en konsekvens ønsker Gamevice å stanse all amerikansk import av Switch.

Om selskapet når frem vil det med andre ord få store konsekvenser for Nintendo, men det spørs hvor realistisk dette er, særlig med tanke på at de ikke har fått gehør i retten hittil.

Sist vi rapporterte om den pågående konflikten i mai 2018 ønsket Gamevice også stans i salget av Switch, i tillegg til erstatning for saksomkostninger og den økonomiske skaden som angivelig ble påført Gamevice.

Les også: – Flere nye og oppussede Mario-spill på vei til Switch »

Siste fra forsiden