Enorme salgstall for DS

Profitt!

Den superpopulære konsollen har gjort det langt bedre enn sin forgjenger.

Nintendos Game Boy var en enorm suksess, og fra lanseringen i 1989 og fram til i dag har den solgt over 118 millioner enheter. Arvtageren Game Boy Advance fra 2001 har solgt 81 millioner eksemplarer på ni år, men Nintendo melder nå at DS har knust begge disse rekordene sønder og sammen. Den har nemlig solgt 129 millioner enheter siden den første modellen dukket opp i 2004.

Den originale DS-modellen.

Spill selges det også i bøttevis. Pokémon HeartGold og SoulSilver allerede har solgt rundt åtte og en halv millioner eksemplarer mens The Legend of Zelda: Spirit Tracks har solgt to og en halv millioner.

Også Wii gjør det godt med salgstall på rundt 71 millioner maskiner. Den skal være den mestselgende stasjonære konsollen fra Nintendo noensinne, men har fortsatt et stykke igjen til Sonys bestselger. Det er PlayStation 2, og den har solgt rundt 140 millioner enheter.

For finansåret 2009 var Wii Sports Resort i tet av Wii-spillene med over 16 millioner solgte eksemplarer. På andreplass er New Super Mario Bros. Wii med litt under 15 millioner solgte eksemplarer.

Trass suksessen tjente Nintendo faktisk mindre penger i fjor enn de har gjort de siste seks årene. Ifølge Gamespot hadde selskapet en inntjening på 2,98 milliarder dollar i 2008. For finansåret 2009 måtte de nøye seg med «bare» 2,44 milliarder dollar.

Siste fra forsiden