Prøv deg som gaupemor i nytt Shelter-spill

Svenske Might & Delight tar oss tilbake til villmarken.

Shelter var en unik spillopplevelse der vi fikk tre inn i rollen som en grevlingmor. Målet var å eskortere valpeflokken i trygghet, gjennom en skog full av den typen farer som virkelighetens dyr må forholde seg til.

Fra grevling til gaupe

Nå får spillet en oppfølger, og denne gangen spiller du ei gaupe. Spillet starter ved at du er gravid og må forberede et hi for det kommende kullet. Så fortsetter det gjennom fødselen og tiden etterpå, der du må passe på ungene samtidig som du gjør ditt beste for å skaffe mat til dem.

Shelter 2 skal være mer avansert og simulatorpreget enn forgjengeren, og er satt til en mer åpen verden der du får frihet til å utforske og jakte. Det skilter også med flere måter å bevege seg på, mange dyr å jakte på og muligheten til å blant annet kalle på ungene eller bære dem i sikkerhet. Det blir alltid mulig å vende tilbake til hiet og sikkerheten det tilbyr.

Møt familien. (bilde: Might & Delight).

– Naturen er vakker, men den er også utilgivende. Dette er sentralt i Shelter 2, og en av grunnene til at vi valgte å fokusere på gaupa. Den er i midten av næringskjeden, og det finnes langt farligere ting der ute i den kalde tundraen, sier Anders Westin, som er sjef i utviklerstudioet Might & Delight.

Shelter 2 skal lanseres på flere digitale plattformer, inkludert GOG og Steam, til høsten. Retro Family vender tilbake for å ta seg av musikken, slik de gjorde i det originale Shelter.

Antakeligvis vil spillet by på en ganske annen type spillopplevelse enn det kommende geitespillet Goat Simulator.

Siste fra forsiden