Prøv Just Cause 2 veldig snart

Omfattende demo kommer denne uken.

Det originale Just Cause var et av de få sandkassespillene som faktisk skilte seg ut i mengden. Spillet hadde fordelen av å være det første store sandkassespillet på den da unge Xbox 360, og tjente nok stort på dette. Her var det ellevill og basehoppende action som gjaldt, det eneste som egentlig manglet fra dette spillet var realisme.

Uten at denne ble savnet i noen særlig grad. Å lande på taket av biler i fart etter et 10 000 fots-basehopp var noe vi sjelden hadde gjort før i spillhistorien, det samme kan sies om å kapre biler med en slags gripekrok som minner mest om hookshot-en vi alle har lekt oss med i Zelda-spillene.

Spillet ble rimelig godt mottatt av både kritikerne og gamere og en oppfølger lå i kortene. Just Cause 2 slippes til PC og HD-konsollene den 26. mars i år, og er en av de mer etterlengtede titlene i denne hektiske spillperioden, noe som faktisk sier en del med tanke på konkurransen.

Les også:Massiv action fra Square Enix

Men du trenger slett ikke vente så lenge for å prøvekjøre Ricos andre sydhavsepos. En omfattende demo skal være klar for nedlasting den 4. i denne måneden, altså nå på torsdag.

Ifølge utviklerne vil vi få leke oss med de fleste av Ricos egenskaper og stunts i denne demoen. Det er snakk om en en ordentlig sandkasse, med store områder. Demoen skal være svært representativ for det endelige produktet, ifølge Mike Oldman, som jobber med spillet. Om innholdet i demoen forteller han:

– Det er ett fullstendig hovedoppdrag med i demoen, ett kappløp og massevis av andre muligheter til å skape kaos. Det er også et stort utvalg kjøretøy med i demoen, alt i fra trehjulede taxi-er til fly, helikopter og jeeper.

Han fortsetter:
– Vi vil virkelig at dere skal spille det om og om igjen, og prøve så mye dere kan. Vil du ikke gjøre hovedoppdraget, så trenger du ikke det, vi bryr oss ikke. Det er massevis av andre ting å gjøre på.

Les også:Danser på bordet når katten er borte

Demoen vil som sagt ligge klar for nedlasting til alle plattformer den 4. mars. Det kan tyde på at vi vil få en ordentlig sandkassedemo, uten falske restriksjoner på tid, noe som selvsagt er en god ting.

Til slutt kan det også nevnes at PC-spillere er nødt til å ha byttet ut den gamle XP-intallasjonen sin for å nyte både demoen og spillet. Det ble nemlig klart sist uke at Just Cause 2 ikke vil kunne spilles uten DirextX 10. Disse utvidede grafiske effektene er bare tilgjengelige for brukere av Vista og det ferske Windows 7, og det er ingen mulighet for å slå disse av i spillet. Dette begrunnes selvsagt med at spillet er så inni hampen vakkert.

(Kilde: Eurogamer)

Les også
Modern Warfare 2 får etterlengtet fiks

Siste fra forsiden