PS3-spill låses til individuelle konsoller?

Nettstedet Joystiq spekulerer i hvorvidt en ny Sony-patentert teknologi skal benyttes i selskapets neste konsoll.

Joystiq har funnet ut at Sony har skaffet seg patent på en teknologi som skal hindre deg i å benytte brukt eller ulovlig programvare. På nettstedet til det amerikanske patentkontoret står det at de har patent på en teknologi hvor maskinvaren registrerer seg til disken som settes inn og lagrer en kode på den aktuelle disken.

Hvis du setter platen inn i en annen konsoll vil ikke konsollen kunne gjenkjenne sin egen unike kode på disken og vil da behandle denne som illegal programvare. Dermed vil du ikke kunne kjøre spillet. For mer informasjon om selve patenten kan du lese om den hos det amerikanske patentkontoret.

Selv om vi fortsatt ikke vet om Sony kommer til å benytte denne teknologien i sin kommende konsoll, skal det nevnes at et slikt system ville bety at vi spillere ikke vil kunne låne, leie eller kjøpe brukte spill. Selv om det kanskje vil klare å få bukt med piratproblemet, skal det ikke skyves under en stol at en slik løsning kanskje vil være å skyte seg selv i leggen med tanke på kampen mot de andre konsollene.

Siste fra forsiden