PS3 uten regionkoder?

Det kan se ut som at PlayStation 3 kommer i salg uten dagens regionkodesystem.

En av toppene i Sony Computer Entertainment Australia, Michael Ephraim, uttalte nylig at det er mulig Sony kommer til å avskaffe systemet med regionkoder som eksisterer på deres stasjonære konsoller.

- Hvis man ser på det faktum at PlayStation 3 vil støtte høyoppløselighets-TV (High Definiton TV) som er en global standard, er det en god mulighet for at det vil bli bare én global region slik som vi har gjort det PSP, sier Ephraim.

Ken Kutaragi, sjefen i Sony Computer Entertainment Japan (SCEJ), hintet frem om en mulig global region allerede i juli, men Ephraims uttalelse er den første offisielle uttalelsen om saken.

Sony Australia tapte for ikke lenge siden en sak omkring lovligheten av mod-chipping på deres konsoller, i landets høyesterett. Det ble erklært at det ikke var ulovlig å mod-chippe Playstation siden Sony hadde kombinert deres mulig lovlige kopibeskyttelse med en ulovlig region-beskyttelse.

Om dette skulle bli en realitet, vil det i korte trekk bety at det er mulig å kjøpe spill til PlayStation 3 hvor som helst i verden og få de til å virke på din egen konsoll, en mulighet som ikke er tilgjengelig uten mod-chip på dagens stasjonære konsoller.

Hvor mye det eventuelt vil få å si for deg og meg er usikkert ettersom man fremdeles må betale toll for spill man kjøper inn i landet. Det er ingen hemmelighet at spill er billigere i USA og Asia, så det betviles at en eventuell økning av tollgrensen samt spill uten regionkode vil få noen spesiell varm velkomst blant norske forhandlere.

Samtidig er det dessverre slik at mange gode spill ikke lanseres i Europa (eller lanseres her alt for sent), så for mange gamere vil det utvilsomt komme som en gledelig overraskelse om Sony dropper regionkodene.

Siste fra forsiden