Snart info om ny PSN-tjeneste

PSN får betaltjeneste

Sony har bekreftet at de vil snart avduke en betaltjeneste for PlayStation Network.

Sent i fjor ble det klart at Sony hadde tanker om å innføre en abonnementsbasert utgave av PlayStation Network, som et tillegg til dagens gratistjeneste. Denne skulle ifølge Sony-topp Kaz Hirai tilby eksklusivt innhold og nye tjenester.

For et par uker hevdet nettstedet Videogaming 247 at den nye Sony-tjenesten var en realitet, og ville bli presentert under årets E3. Nå har Sony Computer Entertainment Europe så godt som bekreftet at dette er tilfelle. På PlayStation-bloggen har nemlig SCEE-president Andrew House sagt følgende:

PlayStation Network.

– Noen måneder tilbake sa Kaz Hirai at vi vurderte en premiumtjeneste som skulle komme i tillegg til dagens gratistjenester, og den målsetningen har ikke endret seg. Du vil høre mer om det veldig snart.

Med tanke på at E3 finner sted «veldig snart» (fra 15. til 17. juni), tyder uttalelsen fra House på at ryktene om en kunngjøring i California er sanne.

Ifølge kilden Videogaming 247 hadde snakket med vil brukere av tjenesten få et gratis PSN-spill per måned (valgfritt, fra et utvalg på opp til fire spill). I tillegg ville de få tilgang på andre eksklusive funksjoner, og det ble blant annet nevnt en Spotify-aktig musikktjeneste.

Kilden sa at det ville koste mindre enn femti pund (ca. 470 kroner) per år å være medlem. Det gjenstår selvsagt å se hva en eventuelt norsk pris blir. Kilden understreket at det fortsatt vil være gratis å spille over nett (i motsetning til på Xbox 360), og at den nye tjenesten ikke ville føre til noen nedskalering av dagens gratisløsning.

Siste fra forsiden