PSP Go får internt batteri

Sony vil stenge piratene fysisk ute.

Det er ingen hemmelighet at et av de største problemene til dagens generasjoner Playstation Portable-maskiner er piratkopiering. Det er faktisk et såpass stort problem at flere analytikere og spillprodusenter har spådd konsollens død, ergo et problem Sony åpenbart ønsker å gjøre noe med.

Hittil har samtlige PSP-modeller vært svært enkle å modifisere slik at de kan spille piratkopierte spill. Som et tiltak for å stoppe dette har Sony nå fortalt at neste tilskudd i PSP-serien, PSP Go, vil ha et internt batteri. En talsmann for Sony utdyper:

– Vi har hatt en voldsom suksess med PSP 3000, men det er ingen hemmelighet at konsollen har vært svært enkel å modifisere. Det er noe vi ønsker å forandre med PSP Go. Konsollen vil både få en ny type firmware som gjør det umulig å spille piratkopierte spill, samt at det interne batteriet vil forhindre fysisk modifisering.

Selv om det riktignok er forståelig at Sony ønsker å forhindre piratkopiering er dette likevel et merkelig trekk i våre øyne: Som kjent tidligere vil ikke PSP Go ha noen UMD-leser, derfor må alt av spill lastes ned på konsollens minnekort via Playstation Network. Noe man skulle tro ville gjøre piratkopiering vanskelig nok i utgangspunktet, et internt batteri virker dermed kun som en dårlig taktikk med tanke på garantivilkår.

(Kilde: kotaku.com)

Siste fra forsiden