PSP Go får internt batteri

PSP Go får internt batteri

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det er ingen hemmelighet at et av de største problemene til dagens generasjoner Playstation Portable-maskiner er piratkopiering. Det er faktisk et såpass stort problem at flere analytikere og spillprodusenter har spådd konsollens død, ergo et problem Sony åpenbart ønsker å gjøre noe med.

Hittil har samtlige PSP-modeller vært svært enkle å modifisere slik at de kan spille piratkopierte spill. Som et tiltak for å stoppe dette har Sony nå fortalt at neste tilskudd i PSP-serien, PSP Go, vil ha et internt batteri. En talsmann for Sony utdyper:

– Vi har hatt en voldsom suksess med PSP 3000, men det er ingen hemmelighet at konsollen har vært svært enkel å modifisere. Det er noe vi ønsker å forandre med PSP Go. Konsollen vil både få en ny type firmware som gjør det umulig å spille piratkopierte spill, samt at det interne batteriet vil forhindre fysisk modifisering.

Selv om det riktignok er forståelig at Sony ønsker å forhindre piratkopiering er dette likevel et merkelig trekk i våre øyne: Som kjent tidligere vil ikke PSP Go ha noen UMD-leser, derfor må alt av spill lastes ned på konsollens minnekort via Playstation Network. Noe man skulle tro ville gjøre piratkopiering vanskelig nok i utgangspunktet, et internt batteri virker dermed kun som en dårlig taktikk med tanke på garantivilkår.

(Kilde: kotaku.com)

Kommentarer (25)

Forsiden akkurat nå

Til toppen