PUBG nådde 1 million samtidige spillere fredag – slo rekorden igjen på søndag

Er i hælene på Dota 2-rekord.

Bluehole Entertainment

Fredag greide Playerunknown's Battlegrounds det bare ett annet spill på Steam har greid: rundt klokken 16:00 norsk tid hadde skytespillet 1,028 millioner aktive spillere samtidig. Allerede søndag slo de denne rekorden igjen, med 1,11 millioner samtidige spillere.

Steam-statistikk fra søndag.
http://store.steampowered.com/stats/

Kun Dota 2 har greid det samme, noe som har skjedd flere ganger. Toppen var likevel i mars 2016 da MOBA-spillet hadde 1,29 millioner samtidige spillere. Ting tyder likevel på at PUBG lett kan slå denne rekorden om alt fortsetter å gå deres vei.

Senest i forrige uke skrev vi om at skytespillet hadde solgt 10 millioner eksemplar på under 6 måneder, noe som er særs imponerende om man tar i betraktning at spillet ikke egentlig er lansert ennå. Som mange andre spill er Battlegrounds i såkalt Early Access – noe som betyr at utviklerne ikke er ferdige med spillet, men at de tar seg betalt for en uferdig utgave som de pusser på jevnlig frem til ferdigstilling.

Nytt brett på vei

En av tingene som utvikler Bluepoint jobber med er et nytt brett til spillet. I motsetning til det nåværende vegetasjonsbrettet med noen små kolonier og bygninger, skal det nye ørkenbrettet ha en del blokker. Akkurat hva dette får å si for spillestilen, er det vanskelig å si, men vi tipper det åpner for større skuddvekslinger mellom bygninger. Vi vet ikke når brettet kommer ennå.

Playerunknown's Battlegrounds er et skytespill der 100 spillere slippes ned på en øy. Der må de samle våpen, beskyttelse og utstyr, og kjempe seg imellom om å være siste gjenlevende person. Med jevne mellomrom snevres spillområdet inn, slik at man blir aktivt presset til å møtes.

Playerunknown's Battlegrounds er foreløpig kun tilgjengelig i Early Access på PC, men kommer også til Xbox One sent i 2017.

Siste fra forsiden