PUBG Lite

PUBG tester ut en ny gratisversjon av spillet med lave maskinkrav

Trapper utvikleren opp konkurransen med Fortnite Battle Royale?

Slik ser det første kartet til PUBG Lite ut.
PUBG Corp.

Utviklerne av det populære Battle Royale-spillet PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) er nå i ferd med å teste ut en ny versjon av spillet kalt PUBG Lite. Det melder blant andre Eurogamer.

Betatestingen av den nye PUBG-versjonen, som i første omgang kun er tilgjengelig i Thailand, ble nylig omtalt av utvikleren selv på sine hjemmesider. Det dreier seg om et selvstendig spill som skiller seg fra hovedversjonen på et par viktige punkter.

PUBG Lite er for det første en nedstrippet versjon av spillet, som betyr at det skal være lettere å kjøre på svakere maskinvare, for eksempel på PC-er med integrerte grafikkløsninger.

Maskinvarekravene til PUBG Lite er rimelig moderate.
PUBG Corp.

Blir gratis å spille

Den andre vesentlig forskjellen er at spillet er såkalt «free to play», altså i utgangspunktet kostnadsfritt å spille – akkurat som Fortnite Battle Royale. Dermed kan det se ut til at PUBG har tenkt å trappe opp konkurransen med erkerivalen.

Enn så lenge dreier det seg riktignok kun om en begrenset betatest, men PUBG Corp skriver at testingen i Thailand skal hjelpe selskapet med å avgjøre hvorvidt lettversjonen av spillet er gangbart for andre markeder.

Med andre ord er PUBG Lite tilsynelatende tiltenkt en bredere lansering etter hvert.

PUBG Lite har et eget utviklerteam som skal jobbe med å lage innhold og oppdateringer til spillet, deriblant nye kart. Enn så lenge har spillere kun ett kart å boltre seg på, en øy ved navn Erangel med mange varierte omgivelser.

Les også: Flere profesjonelle PUBG-spillere utestenges for juks »

Siste fra forsiden