Pokémon Presents

Puss tenner og driv kafé med to splitter nye Pokémon-spill

Utviklerne har også noe stort de skal vise fram neste uke.

Ved siden av å annonsere et splitter nytt Pokémon Snap til Nintendo Switch, ble onsdagens Pokémon Presents-sending også brukt til å snakke om en håndfull andre prosjekter.

Det første vi fikk se nærmere på var Pokémon Smile, et spill til smarttelefoner som har som mål å gjøre stressende tannpuss til en spennende aktivitet for småbarnsforeldre og jyplingene deres. Her blir smårollingene belønnet for å fjerne uhyggelige monstre fra tennene ved at de ved slutten av hver økt kan fange en utvalgt pokémon.

Pokémon Smile.
The Pokémon Company

Spill nummer to er Pokémon Café Mix, et puzzle-spill til Nintendo Switch og smarttelefoner hvor man skal drive kafé med en bøling lommemonstre. Her må man forberede og servere retter, samtidig som man dekorerer kafeen og tar vare på stadig nye kunder som kommer strømmende. Dette vil være et såkalt «free-to-start»-spill, som betyr at man kan spille en del av spillet gratis før man etter hvert må punge ut.

Begge disse spillene er ute nå.

Mer på vei

Videre ble det annonsert at Pokémon GO snart får mega-evolusjoner og at årets heldigitale Pokémon GO-festival får innslag av hvert fall én pokémon fra den femte generasjonen, nemlig Victini. Allerede nå er også Galar-regionens svar på Farfetch'd ute i mobilspillet.

Pokémon Sword og Shield-utvidelsen Isle of Armor slippes også i dag, og som en bonus får alle spillere snart mulighet til å fange den mytiske pokémonen Zeraora.

Den mest spennende avsløringen kom likevel helt til slutt, da Pokémon-sjef Tsunekazu Ishihara kunne fortelle at de i tillegg har «et stort prosjekt» å vise fram neste uke, den 24. juni. Mange har lenge ventet på nyversjoner av Pokémon Diamond, Pearl og Platinum, mens andre tror det er mer sannsynlig at vi får Let's Go-spill som baserer seg på den andre monstergenerasjonen.

LES OGSÅ: Et nytt Pokémon Snap-spill er på vei »

Siste fra forsiden