Rainbow Six Siege-spillere bruker sleip teknikk for å unngå å bli skutt – nå ser Ubisoft på saken

Ubisoft

Juksing i spill slås som regel hardt ned på av utviklere, men noen ganger dukker det opp elementer som ikke teknisk sett er juks, men som likevel gir spillere urettferdige fordeler. Skytespillet Rainbow Six Siege er blant spillene som er plaget med dette.

Som blant andre PC Gamer rapporterer har Ubisoft nå kommentert et fenomen i Rainbox Six Siege kalt «crouch and lean-spam», som på norsk kan oversettes med misbruk av «huk og lene»-manøveren i spillet.

Ved å hamre på huke- og lene-knappene i spillet kan man få spillfiguren sin til å bevege seg på en slik måte at man blir svært vanskelig å treffe for andre spillere. Videoer av teknikken er lagt ut på blant annet Reddit.

Ubisoft

Ubisoft jobber med løsning

Teknikken har vært kjent i lengre tid, og selv om den altså ikke er å regne som direkte juks har mange Rainbow Six Siege-spillere kritisert fenomenet og bedt Ubisoft om å komme til unnsetning – noe de nå har gjort.

I Ubisofts offisielle Reddit-tråd sier utvikleren at de nå anerkjenner problemet og at de undersøker mulige løsninger.

– I det siste har vi sett en økning i antall spillere som støter på misbruk av huk- og -lene-funksjonene. For å møte dette jobber teamet aktivt med måter å tilnærme oss problemet på og planlegge de neste stegene. Vi er i ferd med å teste noen systemer for å adressere dette, skriver Ubisoft.

Akkurat hva løsningen skal bestå i er ennå uvisst, men ifølge selskapet vil flere detaljer bli delt etter hvert som de kommer nærmere en endelig løsning.

Rainbow Six Siege er et taktisk skytespill som først ble lansert i 2015 og som siden har opplevd kraftig vekst. Under E3-messen i fjor opplyste Ubisoft at spillet hadde nådd 35 millioner spillere.

Spillet fikk generelt god mottakelse, og her på verket ble tittelen belønnet med 7 av 10 poeng av vår anmelder.

Les også: Ubisoft dropper planlagte Rainbow Six Siege-endringer etter krass kritikk »

Siste fra forsiden