Anmeldelse

RalliSport Challenge

RalliSport Challenge ble i forbindelse med lanseringen av Xbox litt overskygget av titler som Dead or Alive 3 og Halo. Når vi har tatt en kikk på launch-spillene står likevel dette spillet frem som kanskje det fremste av bunten. Rallygenren har nemlig med denne tittelen fått en skikkelig godbit.

Side 1
Side 2
Side 3

Det er ikke så mange av de skikkelig gode spillene, og naturligvis gjelder dette også rally sjangeren. SEGA Rally var utrolig kult, men PC versjonen bleknet i forhold til den überfete arkademaskinen de hadde stående i min lokale bowlinghall. Hver gang jeg og kameratene mine stakk innom for å bowle litt, endte vi alltid opp med et par omganger SEGA Rally. Og mens arkadespillene ble byttet ut, ble rallyboksen stående igjen for vår forlystelse. Et spill som virkelig gjorde mye ut av rallysporten. Så fikk vi Colin McRae Rally 2.0, et spill som ble sett på som tilnærmet genialt av de fleste som spilte det. Ex-teamkameraten til Petter Solberg fikk blåst liv i en døende sjanger, og det ble plutselig kult å lage rallyspill igjen. I dag tar vi for oss Rallisport Challenge til XBOX.

Når du fyrer opp Rallisport Challenge for første gang får du valget mellom å starte spillet på vanlig vis eller Instant Action. Det siste valget medfører at du blir slengt ut i et tilfeldig løp med en tilfeldig bil. Når du er ferdig med løpet havner du tilbake der du begynte, og kan velge på nytt. Når du velger å starte spillet på vanlig måte må du lage deg en profil. Her lagres etter hvert alle dine posisjoner automatisk, og følgelig hvilke konkurranser du kan delta i og hvilke biler du kan disponere. Dette fungerer glimrende og du finner lett frem.

Biler og baner
Til og begynne med har du et begrenset antall biler, men i alt kan du velge mellom 25 biler. Alle er de virkelig biler og deres væremåte i spillet reflekterer deres væremåte (slik jeg forestiller meg den er) i virkeligheten. Med tanke på bilgeeker sin interesse for hjul og motorting kan jeg ikke komme med særlig mye vettug informasjon. Det hele ser rimelig realistisk ut, mer kan jeg ikke si deg. Det er muligheter til å stille på det meste i bilen din, men dette vil jeg nok ikke tørre å fikle så mye med.

Godbiter
Det interessante med spillet er uansett hvor morsomt det er å spille, og det er definitivt vanvittig artig å tilbringe time etter time med Rallisport Challenge. Etter ditt første "go" er det klart at vi ikke dykker ned i rallysporten på sitt mest realistiske. Vi får derimot nok av luftige hopp, fart og brutale møter med naturen. De første løpene dine tar plass i et flatt ørkenlandskap, men disse banene er mest å regne som treningsbaner. Etter at du har fullført de innledende konkurransene får du tilgang til de skikkelige godbitene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden