Reaper of Souls får sandkassemodus

Blizzard røper nye detaljer om Diablo III-fortsettelsen.

Blizzard Entertainment

I anledning helgens BlizzCon har Blizzard fortalt litt mer om hva vi kan vente når det populære actionrollespillet Diablo III utvides neste år.

To ulike måter å spille på

Diablo III: Reaper of Souls byr på to forskjellige spillmoduser. Den ene gir oss en tradisjonell kampanje, med lineære oppdrag og historiesekvenser. Her fungerer spillet omtrent som dagens versjon av Diablo III.

Den andre modusen kalles «adventure mode» og beskrives som en sandkassemodus. Her låses alle områdene opp fra starten av, og du kan dra hvor du vil helt fra starten av. Dermed kan du velge hvilke oppgaver du vil fokusere på først.

I «adventure mode» henter spillet også inspirasjon fra de eldre Diablo-spillene, med et økt fokus på dataskapt innhold. Blant annet får du tilfeldig genererte oppdrag underveis, i form av «bounties».

Mer interessant er noe som kalles Loot Ruins, som er et grottesystem der miljøene skapes på nytt hver gang du spiller, og forskjellene fra besøk til besøk kan være store.

Blizzard lover også at den siste delen av kampanjen, som foregår i en festning ved navn Pandemonium, vil ha flere tilfeldige elementer enn det vi er vant med fra Diablo III.

Vennelisten din trues på PlayStation 4

Diablo III: Reaper of Souls selges som en ekspansjon på PC-formatene, men kommer også til PlayStation 4 i Diablo III: Ultimate Evil Edition, som også inkluderer alt innholdet fra Diablo III på PlayStation 3. Konsollversjonen av Reaper of Souls får flere eksklusive nyheter, inkludert noe som kalles «avenger kills».

Dette betyr at du noen ganger får besøk av ekstra sterke monstre, litt som invaderende ånder i Dark Souls-universet. Hvis et av disse monstrene tar knekken på deg vil det lete opp andre Diablo III-spillere fra vennelisten din, og så ta turen til dem.

Da får de beskjed om at monsteret som har drept deg ankommer deres verden, og hvis de klarer å drepe det får du litt av belønningene. Hvis ikke går monsteret videre i vennelistene, og blir stadig mektigere ettersom det dreper flere spillere.

I likhet med PlayStation 3-versjonen av Diablo III vil spillet også støtte lokal flerspiller på PlayStation 4 – og man kan også spille den uten å være tilkoblet nettet. Dette er ikke funksjoner Blizzard ser ut til å være villige til å innføre på PC.

Les også
Anmeldelse: Diablo III: Reaper of Souls

Reaper of Souls har ikke fått noen lanseringsdato enda.

Les også: Anmeldelse av Diablo III på PC
Les også: Anmeldelse av PlayStation 3-utgaven

Siste fra forsiden