Blogg

Reisebrev: E3 2012, dag 1

Lange køer, slitsomme folk og Guds vrede. E3 er igang.

”Fire pannekaker, egg og bacon, takk. Også appelsinjuice og kaffe.” ”Fire pannekaker, til frokost? Det har jeg aldri opplevd før”. Slik startet dagen i dag. Jeg, en nordmann, sjokkerte den hyggelige amerikanske diner-servitrisen med mengden mat jeg vill stappe i meg til frokost. Det skulle riktignok vise seg å være et fornuftig valg å tanke opp på morgenkvisten, for det skulle bli en lang dag.

Det var liv og røre hos Microsoft.

Vi fikk oppleve morgenrushet da vi forlot Hollywood og satte nesen mot Microsofts pressekonferanse. Litt smånervøse så vi klokka nærme seg tidspunktet da vi måtte være fremme, men heldigvis gikk det som det skulle. Jeg var, av en eller annen grunn utvalgt av Microsoft til å være ViP slik at jeg kunne gå forbi køen, mens Øystein og Audun måtte stå igjen utafor bak alle andre. Jeg liker å tro at det er karma.

Høyt oppunder taket hos Microsoft satt jeg og beskuet pressekonferansen. Ved siden av meg satt det en skikkelig feit fyr som tydeligvis hadde problemer med å kontrollere temperamentet sitt. Han sloss med mobiltelefonen sin, og trodde tydeligvis at vold var måten å løse de tekniske problemene på. I tillegg satt han og prompet jevnt og trutt under hele konferansen, og gryntet høylytt hver gang det ble nevnt noe om sport. Det la jo en liten demper på stemningen som selv ikke Usher kunne gjøre særlig mye med.

To tøffe typer.

Fra Microsoft og prompemannen gikk turen videre til EA sin konferanse. Men før vi ville stille oss i den enorme køen for å komme inn dit, måtte tre tissetrengte spilljournalister finne et toalett. Vi forsøkte oss i alle slags kinarestauranter og tilsvarende som lå spredd omkring i området, men ingen av dem hadde toalett. Mange hadde til og med skrevet med store bokstaver på inngangsdøra at de ikke hadde toaletter. Så da var gode råd dyre og løsningen ble å legge fra deg den norske høfligheten. Vi gikk rett forbi køen som hadde samlet seg opp utenfor EAs konferanse og fikk lurt oss inn. Kanskje en strek i regninga på karmatabellen, men det var verdt det.

En lynkjapp lunsj på Starbucks var eneste måltidet på dagtid.

EAs pressekonferanse gikk uten noen store merkverdigheter. Audun og Øystein forsvant for å delta på Ubisoft sin konferanse, mens jeg skulle skrive sak. Skal man sitte et sted i LA og skrive i offentligheten er det selvfølgelig Starbucks man går til. Blant alle filmmanusskribentene plasserte jeg meg trygt og godt i en krok. Men plutselig ble kaffesjappa overrent av Hockeyfans. Det var nemlig playoff-kamp i bygget ved siden av og de lokale heltene i LA Kings lokket tydeligvis frem det som kunne krype og gå av fans til området jeg befant meg i.

Hockey er noen syndige greier.

Litt pussig var det kanskje at rundt hele hockeyområdet stod det kristne forkynnere med plakater som høylytt oppfordret folk til å vende seg fra sine syndige liv og slippe inn gud. Jeg vet ikke om ishockey anses som spesielt umoralsk, men de oppmøtte religiøse så i hvert fall ut til å mene det. ”Himmelen eller helvete, himmelen eller helvete?” ropte en av dem ut mot folk som gikk forbi. ”Helvete” lød selvsagt svaret fra enkelte som var i godt nok humør til å ikke bry seg om moralens voktere. Jeg hadde dessverre ikke tid til å følge hockeykampen, så jeg for av gårde ned mot Sonys konferanse, hvor Audun og Øystein allerede hadde vært en stund.

Da jeg kom frem til konferanselokalet var det for sent å få med meg noe av det som hadde vært et gilde av gratis mat og drikke. Men jeg rakk å få stå i kø for å komme meg inn. Audun og Øystein som lenge hadde mesket seg med mat hadde allerede forsvunnet inn, så jeg ble sittende ved siden av en hipp snowboarder som insisterte på å filme hele pressekonferansen med mobiltelefonen sin. Han syntes også det var unødvendig å sku av lyden på telefonen sin. Tror det eneste kjipe med E3 er andre folk. Men så er jeg gammel og grinete også.

Sony hadde mange fine skjermer å vise frem ting på.

Da pressekonferansen var over var jeg sulten, trøtt, og ville tilbake til hotellet. Utenfor ventet selvfølgelig kontinentets lengste drosjekø. Alle drosjene var også opptatt med folk som skulle fra hockeykampen, så jeg endte med å stå over en time i køen før jeg endelig kunne vende nesen hjemover. Sammen med kollega Thomas Marynowski fra IT-avisen endte jeg opp på In-n-out Burger. Angivelig den beste fast food-kjeden i landet. Jeg kan gå god for at maten var digg, men jeg var så sulten at jeg kunne sannsynligvis ha trykt i meg en middagsspesial fra El Pollo Loco (Bare tro meg, den er grusom).

Denne blimpen fløy over meg da jeg sto i drosjekø og bannet som verst. Velger å tolke budskapet til at det blir et godt E3 i år.

Nå er det straks kveld. Fikk besøk av Audun på hotellrommet siden han ble sparket ut av Microsoft-festen han skulle på. Ryktene skal ha det til at han forsøkte å antaste Peter Molyneux. I mårra åpner messa og vi er spente som skolejenter før vårballet. Jeg har blant annet avtaler med Ubisoft og Bethesda så følg med videre. Det er mye snacks i vente.

Siste fra forsiden