Blogg

Reisebrev: E3 2013, dag 4

Siste messedag byr på en trøtt trønder og smellvakre stjerner.

LOS ANGELES (Gamer.no): Kjære reisebrevfølge. Lysene er slukket, båsene er stengt. E3 er over for i år, og hele Los Angeles syder av oppbruddstemning. Industrifolk, spilljournalister og rike entusiaster triller koffertene sine mot hjemlige trakter, og om ikke så alt for lenge gjør vi tre utsendte fra Gamer.no det samme.

California-apati

For min del følte jeg nok oppbruddstemningen på kroppen allerede på morgenen. Etter å ha kaldkvelt en beinhard mobilalarm, bøttet på med kaffe og energikost, samt tatt en kjapp dusj i vestkystklorvann som lukter fis, skulle man tro jeg var mer opplagt enn jeg var på morgenen i dag. Ikke en gang Marius og Øysteins smålunkne duettversjon av årets Gamer.no-temalåt var nok til å riste meg ut av ørska.

Noen er i hvert fall klar for zombieapokalypsen. (Foto: Audun Rodem)

Først da t-banen på tur til messeområdet fikk en illevarslende bråstopp begynte sansene å skjerpes. Jeg er fremdeles usikker på om det var tanken på at dette kunne være zombieapokalypsens først steg, eller tanken på å være innestengt med Los Angeles assorterte utvalg av skrotnisser og galninger som var katalysatoren, men jeg kunne i hvert fall vinke adjø til morgenapatien.

Og godt var det: Bare en liten halvtime etterpå åpnet jeg dagen med et spontant og uforberedt intervju med en villbasse av en franskmann. Ti Trønder-poeng deles ut til den første leseren som gjetter riktig på hvem det kan være.

Et par bros. (Foto: Audun Rodem)

Yrkesstolthet og stjerneavbrytelse

Den siste E3-dagen bærer preg av å være nettopp det: den siste dagen. Utenom de fastsatte avtalene bruker vi tiden til å raske med oss et par rundkast på spill som har glidd mellom avtaleskjemaene. Andre journalister (ingen norske, heldigvis) benytter visst anledningen til å raske med seg en gummikrone og rød kappe som de kan sprade rundt med resten av dagen, som et gigantisk PR-skilt – yrkesstolthet er ikke så vanskelig å forkaste for enkelte.

Ellers har jeg i dag for første gang i karrieren opplevd å bli avbrutt i et intervju av en skuespillerstjerne som ønsket å få et par ord med intervjuobjektet mitt. Selv ante jeg ikke hva som skjedde eller hvem den vakre kvinnen var, sikkert fordi jeg ikke er verdens største True Blood-fan. Som den tålmodige nordmannen jeg er lot jeg likevel Janina Gavankar uhindret overøse spillforfatteren med ros før hun la på sprang videre gjennom messehallen.

Fornøyd kjøtteter. (Foto: Audun Rodem)

Takk for oss

Etter stengetid feiret vi med en bedre middag nede i sentrum. I går gikk vi på et lite veganeventyr, og det var sikkert derfor Marius og jeg gikk for en noe mer kjøttfylt kost i dag. Ingenting setter punktum på dagen som et skikkelig mørt stykke kjøtt, mener nå jeg, selv om Furevikingen neppe sier seg enig i det.

Nå forbereder vi oss på én siste dag her i Californiavarmen, der vi jobber litt og slapper av en hel masse før den strabasiøse flyturen over hamburgerhavet på lørdag. Alle tre har vi en drøss av materiale å skrive om, så det er bare å følge med på Gamer.no i de kommende ukene. Her blir det sniktitt- og intervjubonanza så lenge det digitale blekket holder.

Takk til alle som har fulgt oss med argusøyne den siste uken. Vi håper dere lesere har fått minst like mye ut av E3 i år som det vi har.

Audonis out.

Ha det på badet, Los Angeles (Foto: Audun Rodem)

Siste fra forsiden