Blogg

Reisebrev: Gamescom 2011, dag 1

Pølse og pølsevev i Köln.

Köln (Gamer.no): I dag var første dag da spillene skulle ordentlig i fokus. Flere av de store selskapene tjuvstartet Gamescom, og fra tidlig morgen til sent på kveld skulle vi jakte rundt i Köln på blant ulike lokaler som huset busslaster med journalister. Men helten duger som kjent ikke uten mat og drikke, og dagen ble sparket i gang med frokost på hotellet. Den bestod hovedsakelig av bacon og pølse, en omelett, og litt brød for syns skyld. Det er vel slik de gjør det i Tyskland, og man skal ikke tøyse med lokale tradisjoner.

En eller annen plass i Köln sitter en låssmed og gnir seg i hendene.

Første oppdrag var å komme seg til Hauptbahnhof for å finne en buss ut til Microsoft sin "Play Day". På broa over Rhinen oppdaget vi en pussig lokal tradisjon med å henge opp hengelåser. Vi har ikke peiling på hvordan dette startet men det så ut som om det var blitt en typisk kjæresteting å gjøre her i byen. Personlig synes jeg det er litt rart å symbolisere kjærligheten sin til noen med en hengelås, men du skal ikke se bort fra at når vi reiser herfra så henger det en flott lås med Lasse + Marius risset inn i metallet.

Du vet det må være noe digg mat når det kommer i en slik pakke.

Bussen tok oss ut til en møkkete utkant av Köln. Etter å ha ventet utafor døra som den uorganiserte saueflokken vi spilljournalister tross alt er, ble vi sluppet inn i en gammel industrihall som for anledningen var gjort om til et svært gamingrom. Rasjoneringskort ble delt ut for å sikre at vi ikke forsynte oss flere ganger av den utsøkte maten som ble servert til lunsj. Etter en seremoniell unboxing av lunsjen fant jeg en veggiswrap med erter, gulrot, tomat, oliven og cheddarost. Det var rett og slett ikke mulig å konsumere, så et par druer og en håndfull chips fikk holde.

Siste fra forsiden