Blogg

Reisebrev: Gamescom 2012, dag 0

Vi tar tempen på GDC Europe, like før det braker løs for fullt i Köln.

KÖLN (Gamer.no) En skulle kanskje tro at en kjennelig lang flyreise fra Oslo til Düsseldorf via Paris etterlot seg mørke spor i sjelen, men pilegrimsferden på seks timer gikk faktisk så smertefritt som det kan gå. Beklager til alle som forventet seg surmaga stikk til flyselskap, reisetider og sjofel flyplassmat – eller, vent litt: Sistnevnte (et overgrillet seigt kjøttstykke i Paris) var faktisk ganske laber, tørr og smakløs, så der!

Magnus er klar til dyst! (Foto: Audun Rodem/Gamer.no)
Dette er måltidet man rekker når man løper fra avtale til avtale. (Foto: Audun Rodem/Gamer.no)
Norsk laks i Tyskland. (Foto: Audun Rodem/Gamer.no)
Den trofaste Köln-domen er et majestetisk syn. (Foto: Audun Rodem/Gamer.no)

Etter en lang tur fra Düsseldorf til Köln kunne vi heldigvis også konstantere at hotellet vårt, som ligger like ved den alltid imponerende Köln-domen, holdt en rimelig god standard. Uheldigvis var alt som kan kalles tolererbart mattilbud i umiddelbar nærhet stengt, og ingen av oss gadd å legge på sprang for å skaffe til veie en slapsete doner. Kveldsmaten ble i stedet et par gummibjørner som hotellet hadde dandert så søtt på putene våre.

Tidlig start

Egentlig begynner ikke Gamescom før på onsdag – tirsdag om du føler at de innledende pressekonferansene fra Sony, Capcom og EA i morgen tidlig regnes som startskudd – men vi tok turen mot sør tidlig for å få med oss et par godbiter under årets GDC Europe-messe. Denne begynte nemlig allerede i dag, mandag, og selv om fokuset er litt mindre forbrukervennlig og mer utviklervennlig enn den gjengse messe, er det alltid et par godbiter å hente fra disse to dagene også.

Dagen begynte sprekt med en varm gåtur over Rhinen på leting etter GDC-området. Etter et par blindgater og en rekke nesten-påkjørsler av de mange tyske syklistene, kom vi oss velberget frem, akkurat i tide til å slenge oss ned for å høre hva både selvsikre og nervøse bransjefolk hadde å lære bort til salenes mange utviklerjomfruer og veteraner. Noen godbiter var det å oppdrive, og dere kan forvente et par-tre artikler om dette i tiden som kommer.

Magnus tok bena fatt allerede etter det første foredraget, ettersom han hadde en avtale om å se hva gjengen i Crytek har på lur. Dermed fikk vi ikke se så mye mer av hverandre i dag – akkurat nå i kveld er han også er på en superduperhemmelig get-together. Forhåpentligvis får vi høre mer om dette veldig snart.

Jeg må nok skuffe de som ønsket å se hva slags ostedraperte baconmonstre jeg kunne stappe i meg. Aner ikke hva Magnus planlegger å hive i seg på tur hjem fra kalaset, men jeg prøvde ut den norske lakseloinen hotellets restaurant fristet med. Den var riktignok badet i smør, men hjertet takket meg nok likevel for at jeg stod over Subways Meatball Marinara-sandwich denne gangen.

Hyggelige tyskere

Ryktene skal ha det til at tyskere og spillfolk er noen sabla uhyggelige vesener som skyr fremmedkontakt som ilden, men etter bare ett døgn har jeg en helt annen oppfatning. Alle smiler, er behjelpelige, kontaktsøkende og hyggelige, til den grad at jeg begynner å lure på om jeg endelig har vokst av meg kjellernerddunsten.

Sjansen er likevel stor for at morgendagen bringer med seg en lignende type dunst. Uhorvelig varme dager pluss en god slump med hygienefremmede slabbedasker i shorts resulterer som regel i en type eim man ellers assosierer med dyrehagen. Morgendagen bringer også med seg et snes nye konferanser og spillvisninger, samt en titt på hva EA og Sony velger å vise til massene. Selvfølgelig kan dere vente en rapport om hva de to gigantene skryter på seg i dagene som kommer.

Nå er det likevel på tide å finne køya. Forhåpentligvis får jeg en liten blund på øynene før en ivrig Magnus stavrer inn døra, stappet til randen av pikante røverhistorier om den hemmelige sammenkomsten. God natt, og auf Wiedersehen!

Siste fra forsiden