Telenorligaen

Rekordstor interesse for den norske Counter-Strike-ligaen

Over 200 norske lag skal delta i Telenorligaen til høsten.

Valve

TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Oppstart er siste uka i august.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIEFORDELINGEN:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G og Expert til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G og Expert til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

NYTTIG INFO:

Det gjenstår fortsatt 11 dager før påmeldingen til høstsesongen av Telenorligaen stenger, men allerede er det rekordstor interesse for å delta i det som regnes som Norges største e-sportsatsing.

– Counter-Strike er i vinden

Over 200 norske Counter-Strike: Global Offensive-lag er påmeldt nå, men dette er i tråd med forventningene til arrangøren.

– Vi forventet en vekst i antall påmeldte for Counter-Strike: Global Offensive, da dette er spill som er skikkelig i vinden om dagen, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no.

– Jeg håper og tror vi kan få nærmere 250 påmeldte lag til høstsesongen.

Han mener populariteten sammenfaller med en sterk Counter-Strike-tradisjon i Norge, og gir det æren for at spillet nå har etablert seg som den ledende e-sporten her til lands.

– Vi ser mye av de samme trendene internasjonalt med unntak av Øst-Asia, da særlig Sør-Korea og Kina hvor MOBA og sanntidsstrategispill har en særstilling i e-sportsamfunnet.

– 202 påmeldte lag betyr minimum 1010 spillere. Er det arrangert en turnering av denne størrelsesorden i Norge før?

– Det måtte i så fall være FIFA-turneringene Gamer.no har arrangert tidligere. Men det var enkeltturneringer, nå har vi over tusen spillere engasjert over en periode på tre måneder i et seriespill. Dette gjør Counter-Strike-ligaen unik, forteller Wilmann.

Temp.no er de regjerende ligamestre i Norge, etter å ha slått BX3 i finalen som ble direktesendt på VGTV i mai.

Temp.no mot BX3 i finalen av vårsesongen.

Comeback for StarCraft?

I StarCraft-ligaen var det 50 deltakere i vårsesongen som «TargA» vant for tredje gang på rad, men ett år før var det nesten dobbelt så mange spillere i sving. Nå er det allerede 46 påmeldte spillere, og Wilmann tror miljøet gjør seg klar for Legacy of the Void.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Tar vi utgangspunkt i påmeldingslisten ser vi de fleste av de som deltok i fjor også deltar i år. Om vi runder 50 påmeldte? Ja, det tror jeg, men hvor mange vi ender med til slutt er noe mer usikkert.

– Jeg tror miljøet generelt har begynt å forberede seg til slippet av utvidelsen Legacy of the Void. Med betaversjonen ute har nok mange begynt å snuse på StarCraft II igjen og vi håper på en solid vekst når spilles slippes på nyåret.

Hearthstone-delen av Telenorligaen har foreløpig 211 påmeldte spillere, mot 320 i vårsesongen. League of Legends-avdelingen har på sin side 40 påmeldte lag, og er således i rute mot de 60 lagene som deltok sist.

Ligastart siste uka i august

Oppstart for ligaen er siste uka i august. Toppdivisjonene i samtlige spill har sine første kamper 29. august, men lavere divisjoner kan starte litt tidligere samme uke.

Toppkampene i Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends vises med kommentatorer på GamerTV.

All påmelding til Telenorligaen skjer her:

Det vil gjennomføres en kvalifiseringsturnering for 3. divisjon i Counter-Strike, League of Legends og Hearthstone. De som vil prøve seg må melde seg på her også.

Siste fra forsiden