Remember Me-studioet skal være konkurs

Oppdatert: Dontnod-sjefen hevder studioet bare omorganiserer.

Remember Me slo aldri helt an.
Capcom

Oppdatering 3. februar: Dontnod hevder overfor Gamer.no at de ikke er konkurs, og viser til en artikkel på GamesIndustry.biz. Der hevdes det at de omorganiserer for å tilpasse seg sin nye situasjon, og at de gikk inn i det som på fransk kalles «redressement judiciaire» for å få til dette.

Opprinnelig sak følger.

Flere franske nettmedier hevder at Remember Me-utvikleren Dontnod Entertainment nå er konkurs. Både spillfokuserte Factor News og finansnettstedet Societe melder dette.

Ambisjoner er dessverre ikke alt.

Dontnod var et relativt ferskt studio, og har til dags dato kun ett spill under beltet. Remember Me kom til PlayStation 3, Xbox 360 og Windows i juni 2013, og fikk en god del oppmerksomhet for sine ambisjoner, selv om det også ble tydelig at studioet prøvde å bite over for mye.

Også vår anmelder fant lystpunkt i Remember Me, men måtte konkludere at spillet hadde en god del problemer også.

– I det store og hele mangler Remember Me utfordringer, og en liten dose frihet. Store ambisjoner har resultert i et låst resultat, der man får smakebiter av elementer som er spennende, men som man ikke får muligheten til å utforske videre, skrev Gøran Solbakken i sin anmeldelse sist sommer.

Arbeidet med nytt spill

Remember Me fikk skryt, men også mye pepper.

I november meldte det franske nettstedet Gamekult at Dontnod hadde fått tilskudd på om lag 1,6 millioner kroner til et nytt spillprosjekt kalt What if? fra det franske filminstituttet, Centre National du Cinéma et de l'image Animée. Tislkuddet ble gitt allerede mars 2013.

Det er ukjent hvor langt inn i utviklingsfasen prosjektet kan ha kommet nå men med tanke på at Remember Me kom på markedet for bare et halvt år siden vil det være naturlig å tro at utviklingen såvidt hadde begynt.

Gamer.no har tatt kontakt med Dontnod Entertainment for en kommentar, og oppdaterer saken når vi hører fra studioet.

Dontnod er ikke det eneste amisiøse studioet som har gått konkurs.
Etter utgivelsen av L.A. Noire gikk Team Bondi raskt tom for penger »

Siste fra forsiden