Slutten kommer for Team Bondi

L.A. Noire-utvikleren går mot konkurs.

Vi har kommet frem til teppefall i dramaet om L.A. Noire-utvikleren, Team Bondi.

Og slutten kommer ikke som noen overraskelse for den australske utvikleren. Etter en konfliktfylt sommer, ble selskapet satt under administrasjon i begynnelsen av september og de som forsøkte å ta kontakt med selskapet fikk høre at de ikke lenger holdt til i kontorene sine.

Å bli satt under administrasjon er det siste steget før en konkurs. Her går andre inn og ser om det er mulig å redde selskapet, eller om de økonomiske problemene er så uoverkommelige at det er over og ut.

L.A. Noire

Og det er det siste som ser ut til å være faktum for Team Bondi. Ifølge Gamasutra skal det nemlig nå ha blitt opprettet et avviklingsstyre for selskapet.

Helvetessommer

Det har vært en svært turbulent sommer for L.A.Noire-utvikleren. I etterkant av lanseringen i mai, har det lekket vitnemål om svært kritikkverdige arbeidsforhold hos selskapet.

Arbeidsuker på 80-100 timer skal etter sigende ha vært normalen, både for designere og programmerere. I tillegg ble Team Bondi-sjef, Brendan McNamara, stemplet som en hissig sjef med dårlige lederegenskaper.

Andre hevdet at over 100 navn ble ekskludert fra rulleteksten i L.A. Noire.

Og oppå det hele ble det rapportert at Rockstar, som var utgiver for spillet, hadde droppet den australske utvikleren.

Det har ennå ikke kommet en offisiell uttalelse om en Team Bondi-konkurs. PC-utgaven av L.A Noire skal allikevel ikke rammes. Utgivelsen av den går som planlagt, ifølge Rockstar selv (via Eurogamer).

Les også: Anmeldelsen av L.A. Noire

Siste fra forsiden