Respawn ble nesten THQ-eiendom

Sagaen om Infinity Ward-avhopperne fortsetter.

Activision og de tidligere Infinity Ward-toppene Jason West og Vince Zampella er for øyeblikket midt i en bitter rettsstrid. Den mektige utgiveren er ikke fornøyd med hvordan Call of Duty-utvikleren mer eller mindre gikk dukken.

Det siste nå er at Electronic Arts får skylda for å ha lurt West og Zampella vekk fra Activision med sitt nye studio, Respawn Entertainment. Nå viser det seg imidlertid at flere var på banen for å sikre seg utvikleren.

THQs nye logo!

Studioet var nemlig bare en detalj unna å få til en avtale med THQ, men den detaljen var av det viktige slaget. Etter erfaringene med Activision ville Respawn beholde rettighetene til egenskapte merkevarer selv. Det ville ikke THQ gå med på, mens EA var mer enn villige.

– Ja, vi var ett punkt unna å signere Respawn, men avtalen strandet på dette punktet. Det kunne vi ikke vike i fra, sier THQs visepresident, Danny Bilson, til Wired.com.

West og Zampella var urokkelige.

– Etter det vi har vært igjennom med Activision var det viktig for oss å sikre vår egen merkevare. Uheldigvis ville ikke THQ gå med på akkurat det, sier Zampella.

Så gjenstår det å se hvordan rettsaken mot Activision går, og når Respawn endelig kan begynne å lage spill.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden