Metal Gear Solid - speedrun

Revolusjonerte «speedrunning» av Metal Gear Solid ved et uhell

«Boba» snublet over helt ny snarvei.

Konami

En haug med rekorder står for fall i «speedrunning» av Metal Gear Solid, etter at en helt ny snarvei ble oppdaget i spillet. Og det hele skjedde ved et uhell.

Det var Twitch-streameren «boba» som snublet over snarveien i helgen. På vei opp en lang og slitsom trappeoppgang bestemte hun seg for å prøve å løpe gjennom en låst dør. Tilfeldigvis ble hun samtidig skutt av en fiende, som sendte henne rett gjennom døren og ut på andre siden.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Klippet av hendelsen ble møtt med både sjokk og stor jubel blant fans og speedrunnere av Metal Gear Solid. Det viser seg nemlig at snarveien barberer bort over to minutter med tid, som i speedrunning-sammenheng er en evighet.

Folk hev seg raskt rundt for å prøve å gjenskape snarveien, og det tok ikke lang tid før de lykkes og «boba skip» offisielt var skrevet inn i Metal Gear-historien. Ifølge Twitter-bruker «Hau5test» sparer man omtrent to og et halvt minutt, og allerede har rekordene begynt å falle.

«NickRPGreen» ble søndag den første i historien til å fullføre Metal Gear Solid på under 30 minutter. Det var i kategorien PC Any% (som betyr at man kan bruke alle mulige snarveier og feil i spillet for å komme seg fra start til slutt) på vanskelighetsgraden Very Easy. Ifølge hovedpersonen er det enda mer tid å hente, så trolig vil det dukke opp en rekke nye verdensrekorder i løpet av den neste tiden.

Er du fan av speedrunning er det også verdt å nevne at innsamlingsaksjonen Flame Fatales er i gang. Frem til 21. august skal en bunke spill fullføres i et rasende tempo, og du kan følge med på Twitch.

Siste fra forsiden