Riddle møter Trikken - Telenorligaen: League of Legends

Riddle henter to dansker før de møter Trikken

Treneren beskriver endringen som en oppgradering og er ubekymret før ukens League of Legends-serierunde.

Riddle har hentet inn forsterkninger. Her avbildet under vårsesongens finale
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Espen «Espen5b» Drange Jensen (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad(Mid)
Noman «Jankova» Ahmad (ADC)
Daniel «Wendelbo» Wendelbo (Support)

Ett av lagene som har fått kjent på konsekvensene av færre lag i toppdivisjonen er Riddle, som ikke har spilt en ordinær seriekamp på drøye tre uker. Lagets trener, Kristine Hauge Thomassen sier til Gamer.no at pausen har blitt brukt på andre ting enn trening.

– Vi kunne definitivt ha brukt pausen vår bedre. Dessverre har vi ikke trent så mye i det siste som vi burde ha gjort. Vi hadde en del problemer med lagoppstillingen, så pausen gikk forsåvidt til å ordne opp i det.

Og om Telenorligaens femte runde, kan Thomassen love et Riddle-lag som fremstår som mer stabile, og med en mer tradisjonell tilnærming til spillet.

– Personlig håper jeg at Trikken gir oss en spennende kamp på søndag. Vi har gjort et par endringer, så forhåpentligvis kommer seerne til å se et Riddle som spiller litt mer konsistent. Det blir nok ingen Ezreal eller Jayce i jungelen, forteller hun til Gamer.no.

Hun legger videre vekt på respekten hun har for motstanderne i Trikken, men påpeker at hun ikke er bekymret for å tape poeng i oppgjøret.

– Vi vant to runder med den forrige lagoppstillingen, og dette er en oppgradering; så spesielt bekymret er jeg nok ikke. Som nevnt, håper jeg Trikken gir oss en god kamp. Det å kjempe seg opp fra de lavere divisjonene og opp til førstedivisjon står det respekt av.

– Scrims ble ikke tatt seriøst nok av enkelte

SCRIM

Vis mer

Scrim refererer til en treningskamp mellom to lag, og brukes gjerne som et substantiv og verb om hverandre, f.eks:

Laget vårt scrimmer i kveld.

Vi tapte en av tre scrims.

Endringene laget har gjort, er å bytte ut de norske veteranene Tri Tin «k0u» Lam og Nikolai «Mood» Martinsen med to kjente, danske fjes. Ifølge Thomasen er bakgrunnen for byttet en kombinasjon av ansvarsfordeling og at treninger ikke ble tatt seriøst nok av enkelte spillere.

– Vi valgte å ta inn både «Wendelbo» og «Skude», to dansker. Laget manglet noen med kompetitiv erfaring og god kjennskap til spillet, som kunne ta på seg en mer vokal rolle. Et av våre største problemer var at scrims ikke ble tatt seriøst nok av enkelte, noe som gikk utover de spillerne som virkelig ønsket å utvikle seg, forteller hun til Gamer.no.

Om byttene vil endre lagets dynamikk i positiv retning, gjenstår å se, men Thomassen forteller Gamer.no at hun tror det indre miljøet allerede har merket fremgang.

– Første gang vi ser denne lagoppstillingen i aksjon blir når vi varmer opp før Trikken på søndag, men selve miljøet innad i laget er nok allerede bedre.

– Er planen å holde på stallen etter høstsesongen, eller er dette en midlertidig løsning?

Les også
Nordamerikansk på topp i tidenes største PUBG-turnering

– Jeg kan ikke uttale meg på akkurat dette, ettersom det kommer til å avhenge mye av hva slags tilbud danskene våre får i fremtiden. Det jeg kan si er at det var et nødvendig tiltak for oss for å sørge for at de tre norske spillerne vi har får de beste mulighetene til å utvikle seg fremover, og at jeg er veldig positiv til lagets muligheter for sluttspill, sier hun til Gamer.no.

En tøff start på sesongen

DISSE SPILLER FOR TRIKKEN:

Vis mer

Kristian «Klyzfo» Berntsen (Top)
Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle) *
Erlend «Epitome» Øvre-Helland (Mid)
Adrian «Lustcena» Kristiansen (ADC)
Ole Martin «Tilt» Wetterstad (Support)

* Innbytter

Etter fire kamper, ligger Trikken nederst på tabellen sammen med Vanir med null poeng. Lagets manager, Yngve «Yngvis» Kirstihagen erkjenner at sesongstarten har vært tøff, men går inn i oppgjøret mot Riddle med mål om å ta poeng.

– Det har vært en tøff sesongstart, ingen tvil om det. Flere av spillerne våre spiller sin første sesong på øverste nivå, og når vi nå har møtt fire veldig gode lag, sitter vi dessverre uten poeng. Jeg tror definitivt at det er mulig å ta poeng fra Riddle, ettersom jeg anser de som svakere motstandere enn alle vi har møtt så langt. Hvis vi klarer å spille vårt spill uten å gjøre for mye feil, tror jeg fort vi kan ta en av kampene, forteller han til Gamer.no.

Videre forteller Kirstihagen til Gamer.no at han tror motstanderens utskiftninger kommer til å vise seg som en stor oppgradering. Likevel ser han ikke på Riddle som uslåelige, og tror de kommer til å slite mot resten av Telenorligaens topplag.

– Jeg tror det er en stor oppgradering, og at det er noe sånt som måtte til for å vippe dem over til en klar sluttspillskandidat. Det blir definitivt vanskeligere å ta poeng mot de, men jeg synes ikke Riddle virker uslåelige. De er soleklare favoritter, men ikke uslåelige. De vil definitivt slite mot Fact, Nordavind og Bitfix, selv med «Skude» og «Wendelbo».

Ekstra motivasjon etter Twitter-banter

BANTER

Vis mer

Banter er et britisk samleord for kunsten å bruke ordspill, meninger, overdrivelse, ironi, sarkasme og andre komiske element til å ydmyke, gjøre narr av og le av andre på en leken måte. En tilnærmet norsk oversettelse vil være småerting.

Det er ikke bare navnet til Trikken-laget som er spesielt. Laget har nemlig klatret hele veien fra fjerdedivisjon for å nå vise seg fram i-, og måle sin styrke mot resten av Norgestoppen i League of Legends. Om sin egen stall mangler det ikke på gode ord fra manageren, og Kirstihagen kan dessuten meddele til Gamer.no at Telenorligaen-veteran Kristian «Lifting» Næsgaard melder sin midlertidige tilbakekomst på Summoner's Rift mot Riddle.

– Jeg syns vi har en god stall, som egentlig bare mangler litt rutine i og med at fire av fem er helt ferske i førstedivisjon. Alle på laget spiller veldig uredd, som gjør at vi ikke legger oss bakpå mot antatt bedre lag. Tror det både har og vil fortsette å overraske flere av de gode lagene. Dessuten tror jeg vi har en sterkere Mid Lane-spiller enn Riddle i «Epitome», samt en Jungle-spiller med masse rutine i «Lifting» som bytter inn denne runden. Jeg er spent på hvordan Bot Lane-kampen utspiller seg etter at «Wendelbo» kom inn i Riddle, men jeg kan si en ting for sikkert: «Lustcena» og «Tilt» er mer enn gira på å knuse «Jankova».

Og det er kanskje ikke rart at Trikkens spillere er ekstra gira på å sette motstanderens ADC-spiller Noman «Jankova» Ahmad på plass, etter at Ahmad blant annet påstod at han skulle kaste trikken ned i andredivisjon på egenhånd.

– Er det ekstra motivasjon i laget etter Twitter-banter?

– Definitivt! Jeg tror «Jankova» fikk kjørt seg litt på Twitter, men når han skriver litt selv, tror jeg han tåler det. Det gjør det jo ekstra gøy om vi klarer å slå dem når han snakker om å sende oss ned til andredivisjon, ettersom de sannsynligvis vil kjempe en hard kamp om sluttspill, og trenger alle poengene de kan få. De har mange kamper igjen, og mye kan skje, så jeg ville ikke følt meg altfor komfortabel med å ha slått Celestial og Vanir når de har igjen kamper mot Air, Nordavind, Fact ot Bitfix. Uten tre poeng mot oss, tror jeg de må vinne resten av kampene, så det hadde vært gøy å nekte dem det!

Åpen kamp for sluttspillsplass

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Nordavind - Air
Kl. 18:00: Trikken - Riddle
Kl. 18:00: Bitfix - Fact

Alle kampene spilles søndag 24. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Før Telenorligaens femte runde avgjøres, ligger Fact, Air, Riddle og Nordavind best an på tabellen. Dog er det ulikt antall spilte kamper blant flere av lagene, så kampen for en plass i sluttspillet er fremdeles helt åpen. Avhengig av hvordan runden utarter seg, kan vi se både Fact, Air, Riddle og Nordavind på toppen av tabellen på søndag kveld.

Foreløpig er det to lag som står uten poeng, og Trikken har mulighet til å bli det første av de to til å melde seg på midtsjiktet av tabellen.

Slik ser tabellen ut før Telenorligaens femte runde
Skjermdump: Gamer.no

Siste fra forsiden