Telialigaen - League of Legends

Riddle og Bifrost møtes i Telialigaens finale

Hvor godt treffer ekspertpanelets spådommer?

Hvem løfter årets trofé?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Før høstens Telialigaen League of Legends-sesong startet var det tydelig at to lag stakk seg ut som forhåndsfavoritter. Ni serierunder og to semifinaler senere er det imidlertid kun en av forhåndsfavorittene som er klare for sluttspillets finale - Riddle.

Dersom du tenker at finalen blir plankekjøring for Riddle må du nok tro om igjen. På motsatt side av Summoner's Rift venter nemlig Bifrost, som seiler inn i sluttspillets finale proppfulle av selvtillit etter å ha slått ut 00 Nation i semifinalen.

Finalen ser du på TV 2 Play søndag 21. november klokken 16 »

Tydelige styrker og svakheter

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

si Bor «Kektz» Jeršan (Top)
sj Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
se Yebit «SlowQ» Seo (Mid)
sj Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
sj Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

«Nomi» jakter sitt første seriemesterskap.
Riddle Esports

I Riddles semifinale mot Rich Gang var det mye fram og tilbake mellom lagene. Første kamp endte i Rich Gangs favør, før Riddle utjevnet semifinalen i kamp nummer to. Tredje kamp endte med overkjøring for Rich Gang, før Riddle våknet til og tok to strake kampseire for å sikre seg best-av-fem-serien.

Ekspertkommentator Eivind «Dacreq» Ommundsen hadde spådd en Riddle-seier i semifinalen, men peker på tydelige styrker og svakheter hos begge lag som kan ende opp med å gjøre finalen ekstremt spennende.

– Begge lag viste både noen av sine styrker og svakheter i semifinalene, så jeg forventer at det blir minst fire enkeltkamper. Kanskje vi får se en full best-av-fem-serie, sier ekspertkommentatoren i et intervju med Gamer.no.

Heltevalg kan avgjøre serien

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

fi Atte «Stumpy» Pakkanen (Top)
se William «Sn1lle» Andersson (Jungle)
sj Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
sj Mathias «Tide» Kruse (ADC)
sj Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Har «HHNeverLucky» og resten av Bifrost klart å legge den ultimate strategi?
Domino Esport

Før Bifrosts semifinale mot 00 Nation pekte Ommundsen på uvanlige heltevalg som en potensiell faktor til å avgjøre serien. Fem kamper og et par utradisjonelle lagkomposisjoner senere kunne Bifrost juble etter å ha slått ut en av forhåndsfavorittene fra sluttspillet.

Ommundsen lar seg dog ikke imponere av alle aspekter ved Bifrosts spill, spesielt i Bot Lane. Ekspertkommentatoren peker likevel på lagets allsidighet som en styrke de kan utnytte.

Les også
Fact Revolution med ny kurs – Satser som utviklingsklubb

– Egentlig viste begge Bot Lane-duoene svakhetstegn i semifinalene, men jeg vil si at Bifrost ser svakest ut der. De reddet seg inn med et par heltevalg mot 00 Nation, sier han til Gamer.no.

Ekspertenes spådom

Med sin tilknytning til Riddle er det kanskje ikke overraskende at Ommundsen spår en Riddle-seier i sluttspillets finale. Spådommen baserer seg på en kombinasjon av svakheter hos begge lag i Bot Lane, samt en sterkere spillerstall i resterende roller hos Riddle.

– Jeg tror Riddle vinner, men jeg er jo forutinntatt. Riddles spillere på øvre del av kartet ser sterkere ut enn Bifrost-spillerne, så det burde gå deres vei. Vel, dersom helteutvelgelsen ikke blir veldig ille for Riddles del, sier Ommundsen.

Også Julian «DogSledder» Nash holder en knapp på Riddle-seier, men ikke uten å spille fem av fem kamper i finalen.

Siste fra forsiden