Telialigaen - League of Legends

Slik spilles sluttspillet i League of Legends

Semifinalistene er klare, men hvem klarer å kjempe seg til finalen på Eldorado?

Fire lag har muligheten til å ta trofeet hjem.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Ti lag har kjempet seg gjennom ni runder. Førtifem best av tre-oppgjør, og endelig er det tid for Telialigaens sluttspill. Ettersom vårens sluttspill ble avlyst, har vi hverken fått bekreftet eller avkreftet om 00 Nations råde over førstedivisjon har kommet til ende.

Nå får vi snart svaret. Ti lag har blitt til fire - Riddle, 00 Nation, Bifrost og Rich Gang. Sluttspillet starter allerede lørdag 13. november, når Riddle møter Rich Gang i første semifinale. Andre semifinale spilles søndag 14. november mellom 00 Nation og Bifrost.

Se første semifinale mellom Riddle og Rich Gang klokken 16:00 »

Semifinale #1: Riddle mot Rich Gang

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

si Bor «Kektz» Jeršan (Top)
sj Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
se Yebit «SlowQ» Seo (Mid)
sj Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
sj Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

Er dette sesongen «Nomi» endelig får løfte trofeet?
Mohammed Barzinje/Riddle Esports

Gjennom hele sesongen har spillere dratt fram Riddle som en av de aller største favorittene. Er det noen som har levert på det stempelet er det nettopp Riddle. Med ni seire på ni oppgjør har de på svært overbevisende vis tatt seg til toppen av tabellen, og motivasjonen for å ta tilbake tronen i norsk League of Legends har vært stor. Ekspertkommentator Eivind «Dacreq» Ommundsen har stor tro på at Riddle nok en gang leverer til favorittstempelet.

– Jeg tenker at Riddle er store favoritter mot Rich Gang, men jeg er litt forutinntatt. Jeg tror det blir for stor forskjell i Top Lane, sier ekspertkommentatoren i et intervju til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR RICH GANG

Vis mer

sj Andreas «Banderas» Barril (Top)
se Angelo «Slice» Yousef (Jungle)
no Marius «Veigar v2» Aune (Mid)
tn Fares «X1COR» Saidana (ADC)
sj Thong «Thoug» Van (Support)

Rich Gang tapte mot Riddle i sesongåpningen, men med seks av ni seire gjennom sesongen har laget etablert seg som et av ligaens topplag. Ommundsen trekker fram lagets store potensial, og kommer selv til å følge ekstra mye med på hvordan Jungle- og Support-spillerne klarer å påvirke resten av kartet.

– Rich Gang har mye potensiale, men jeg mistenker at Riddle er på et høyere nivå totalt sett. Forrige gang vi så disse spille mot hverandre var det klasseforskjell i Top Lane, mens «Veigar v2» gjorde det bra i Mid Lane. Mine øyne kommer nok til å være mye på Solo Lanes og hvordan Jungle- og Support-spillerne påvirker disse.

Semifinale #2: 00 Nation mot Bifrost

DISSE SPILLER FOR 00 NATION

Vis mer

no Felix «Smurfegutten» Hylleseth (Top)
sj Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
sj Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
dk Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
sj Omid «Touch» Rosander (Support)

Klarer «Sharp» å bringe 00 Nation sammen mot Bifrost?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
777 fosser videre i Telialigaen

00 Nation er utvilsomt Norges mestvinnende League of Legends-lag, under sitt forrige navn Nordavind. Med sine erfarne stjernespillere er alt annet enn seier på grensen til en fiasko, og gjennom hele sesongen har de blitt målt opp mot Riddle. Før de får sin eventuelle revansj mot Riddle er de nødt til å slå Bifrost, noe Ommundsen ikke garanterer at de gjør.

– Jeg aner virkelig ikke hvordan dette oppgjøret kommer til å gå. 00 Nation har vanligvis spilt relativt tradisjonelt og trygt, mens Bifrost er kjent for å gjøre veldig uvanlige ting i helteutvelgelsen. Denne motsetningen tror jeg kan føre til at kampene svinger veldig den ene eller den andre veien, avhengig av hvordan helteutvelgelsen og de innledende fasene av kampene går.

Utskiftningen av Top Lane-spiller inn mot sluttspillet er også et spørsmålstegn for Ommundsen, som har latt seg imponere av 00 Nations britiske Top Lane-spiller Kallon «Kerberos» Ram.

– Jeg er litt usikker på hvor mye x-faktor det er i 00 Nation uten «Kerberos», med unntak av «Sharp» kanskje kan få til noe. «Kerberos» måtte ofte dra dette laget over målstreken med helt syke prestasjoner og interessante heltevalg som for eksempel Nasus. «Smurfegutten» har definitivt talent, og har spilt nok kompetitivt til at jeg ikke er bekymret for at han skal levere, men det blir nok en helt annen dynamikk i laget med unggutten i Top Lane istedenfor rutinerte «Kerberos».

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

fi Atte «Stumpy» Pakkanen (Top)
se William «Sn1lle» Andersson (Jungle)
sj Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
sj Mathias «Tide» Kruse (ADC)
sj Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Klarer «HHNeverLucky» å overraske 00 Nation?
Domino Esport

Bifrosts Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde har aldri lagt skjul på at han ikke er imponert over underholdningsverdien 00 Nation pleier å vise med sin relativt tradisjonelle tilnærming til League of Legends. Selv er han kjent for å være nokså eksperimentell, og hans tilsynelatende uendelige liste av Mid Lane-helter fører ofte til overraskelser og problemer for motstanderne.

– Jeg kommer til å fokusere på Mid Lane og på om «HHNeverLucky» får en god matchup. Holder en liten knapp på at 00 Nation vinner, nesten litt fordi de pleier å gjøre det, men «HHNeverLucky» og resten av gjengen kan utvilsomt også vinne, avslutter Ommundsen.

Siste fra forsiden