Telialigaen - Counter-Strike

Riddle rystet Nordavind

Samtidig tok Apeks en oppskriftsmessig seier mot Bitfix i hovedkampen.

Christoffer «Hellberg» Andersen og Riddle hadde null respekt for Nordavind.
Mohammed Barzinje/Good Game

SLIK ENDTE FEMTE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Apeks 2 - 0 Bitfix
Nordavind 1 - 1 Riddle
Dgamers 0 - 2 Celestial
Lions 2 - 0 Demise
Blue Revision 1 - 1 Stabæk Momentum

Se resten av terminlisten »

Riddle slo på stortrommen mandag kveld og stjal ett poeng fra favoritten Nordavind, noe som putter Apeks i førersetet mot førsteplassen i seriespillet. Apeks vant oppskriftsmessig 2-0 mot Bitfix, og troner dermed alene på toppen av tabellen.

Se hovedkampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Christoffer «Hellberg» Andersen i Riddle forteller at de egentlig trodde de skulle vinne første kart.

Christoffer «Hellberg» Andersen og Riddle stjal poeng fra Nordavind.
Mohammed Barzinje/Good Game

– Vertigo var kartet vi satset på å vinne. Vi følte vi hadde muligheter ganske lenge i kampen, men noen småfeil gjorde at vi rotet det bort. På inferno så hadde vi full kontroll på kampen helt fra starten, og vi fokuserte bare på å spille vårt eget spill. Det er selvfølgelig moro å få med poeng i den kampen der, og vi viser at vi absolutt har muligheter til å slå de på en god dag.

Andersen sier at de viste hva som bodde i seg, og at ingen bør se på de som en lett match i sluttspillet.

– Vi beviser at vi kan overraske under sluttspillet. Vi spilte rett og slett bra Counter-Strike. På inferno tror jeg det ble veldig vanskelig for dem å få til noe, da vi fikk en så god start.

Slik ser tabellen ut etter fem runder.
Gamer.no

Overrasket over Nordavind-resultatet

DISSE SPILTE FOR BITFIX

Vis mer

Tony «NiTo» Nilsen
Andreas «alfaN» Nordvik
Shero «Shero» Jaman
Bjørnar Fauske «bfr» Røn
Eirik «Sap» Ernstsen

DISSE SPILTE FOR APEKS

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Hovedkampen mandag kveld spiltes mellom Apeks og Bitfix. Den kampen ble egentlig aldri spennende. Bitfix klarte seks runder over to kart, og Apeks ligger dermed alene på toppen av tabellen. Kristian «Akez» Kornbakk var veldig overrasket over Nordavind-resultatet da det tikket inn.

– Ganske overrasket over resultatet der må jeg si. Det virket som de slet på begge kartene, som har vært gode kart for Nordavind tidligere. Bra spilt av Riddle, vet ikke om de ble undervurdert eller bare hadde dagen. Bra for oss uansett dette, forteller Kornbakk.

LES OGSÅ: – En ting jeg har lært er at man aldri skal undervurdere norske motstandere

Les også
– I mine øyne burde seriespillet være barneskirenn

Om sin egen kamp mot Bitfix mener Kornbakk at det gikk som forventet.

Kornbakk var overrasket over hvor lite motstand de fikk fra Bitfix.
Sindre Stien/Good Game

– Kampen gikk egentlig ganske som forventet, trodde kanskje de skulle stille opp med litt bedre motstand, men for oss gjaldt det bare å holde fokus og vinne alle rundene lettest mulig. Det er lett å miste fokus når man overkjører en motstander, men vi har snakket en del om at vi aldri skal la konsentrasjonen svikte og det gjennomførte vi bra i dag.

Kornbakk mener også at seriespillet vil bli avgjort i kampen mot Nordavind senere i sesongen.

– Vi forventer vel at seriespillet avgjøres mot Nordavind. Vi må bare fokusere på vårt kampprogram og ikke fokusere noe spesielt på dem, vi må vinne våre kamper for å få førsteplassen uansett, så vårt fokus ligger i all hovedsak på oss selv. Når kampen nærmer seg så vil det nok komme mer forberedelser inn mot kampen.

Skal ta seg en liten ferie

Telialigaen går inn i en liten høstferie, før neste runde starter igjen 14. oktober. Apeks har også planlagt å feriere litt.

Kristian «Akez» Kornbakk og resten av Apeks skal ta seg en liten ferie.
Sindre Stien/Good Game

– Vi har planlagt en liten ferie, så vi får bruke den på å koble av, så skal vi tilbake igjen på treningsleir etter det for å komme i gang igjen etter pausen. Vi har kjørt på ganske hardt siden det siste spillerbyttet og føler vi har tatt gode steg, så en liten pause er godt å ha før hardkjøret fortsetter.

LES OGSÅ: – Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

Apeks er jo så godt som klare for sluttspillet allerede, og Kornbakk forteller litt om hvordan de tenker å forberede seg.

– Inn mot sluttspillet så må vi jo selvfølgelig forberede oss minst like godt som sist. Vi skal ha all kunnskapen på vår side om motstanderne og bruke det best mulig. Er fortsatt en stund til så planleggingen mot sluttspillet skjer nok ikke før om noen uker. Frem til da må vi bare få opp så mange kart som mulig og utvide taktikkboka så godt som vi kan, sier Kornbakk.

Han forsøker seg også på en liten spådom om hvem som kommer seg til sluttspillet sammen med de og Nordavind.

– Jeg tror Riddle og Momentum fyller ut resten av sluttspillplassene ganske greit. Er fortsatt en ganske stor nivåforskjell. Viktig at de andre lagene prøver å ta til seg kunnskap på hvorfor nivåforskjellen er så stor. Alt handler ikke bare om treffsikkerhet i dette spillet, avslutter Kornbakk.

Siste fra forsiden