Valorant - antijuks

Riot beroliger Valorant-fans som bekymrer seg for spillets aggressive antijuksteknologi

Riot Games

Valorant – det mye omtalte skytespillet til League of Legends-skaper Riot Games – åpnet nylig dørene for betatesting. Etter hvert som flere har sluppet til, har enkelte bitt seg merke i spillets noe aggressive system for å fange opp juks, og nå slår spillerne alarm.

Full tilgang, alltid på

For det første opererer Riots Vanguard-beskytter på operativsystemets kjernenivå. Ifølge utvikleren skal dette gjøre det lettere å oppdage langt flere former for juks, men teknisk sett får programmet også tilgang på absolutt hele PC-en din.

Valorant begynte lukket betatesting for en drøy uke siden.
Riot Games

Dette er i utgangspunktet ikke ulikt systemene som brukes av for eksempel Fortnite eller PUBG, men i motsetning til mange av sine motparter er Vanguard alltid på. Fra det øyeblikket du fyrer opp maskinen din står programmet og durer i bakgrunnen, noe flere har uttrykt bekymring over.

I en uttalelse på Reddit lover Paul Chamberlain – Riots sjef for antijuksavdeling – imidlertid at alle spillere kan føle seg trygge. Han forteller at Vanguard aldri henter ut noen form for informasjon fra spilleres maskiner, og at programmet kun leter gjennom filene dine etter jukseprogrammer når Valorant kjører.

Chamberlain påpeker også at man kan når som helst kan slette Vanguard. Om du vil spille Valorant igjen må du riktignok laste ned programmet igjen og starte maskinen din på nytt.

Skal kunne stoppe eksterne trusler

Til tross for Riots løfter er det enda mange som nøler med å stole for mye på opplegget. Bekymringen er at hackere eller ondsinnede programmer kan bruke Vanguard til å bryte seg inn i PC-en din – et potensielt stort problem gitt at Vanguard har tilgang på alt.

Til nettstedet Ars Technica forklarer Chamberlain riktignok at Vanguard er programmert slik at Riot kan ta det ned og tette igjen hull på kort varsel. Om en svakhet skulle dukke opp skal teamet dermed kunne rydde opp før den utvikler seg til å bli en trussel for maskinen din.

Basert på Chamberlains uttalelser er Riot forberedt på å takle eventuelle utfordringer knyttet til bruken av Vanguard. Likevel kan det være lurt å holde et øye med situasjonen, og inntil videre har spillere altså ikke noe annet valg enn å stole på Riot dersom de har lyst til å spille Valorant.

Les også: Slik fungerer Valorant »

Siste fra forsiden