Valorant - anti cheat

Riot betaler opp til 1 million kroner om du avdekker sikkerhetsproblemer i Valorant

Går hardt til verks mot juksere.

Valorant.
Riot Games

League of Legends- og Valorant-utvikler Riot Games har lenge tatt juks i spillene sine på alvor. De siste seks årene har utvikleren tilbudt penger til folk som kan finne svakheter i anti-juks-løsningene sine, via initativet kalt HackerOne. Ifølge Riot har de så langt utbetalt over to millioner dollar til folk som hjelper dem med sikkerhetshull.

Nå, med Valorant, øker de belønningen betraktelig. Man kan få mellom 250 dollar og 100 000 dollar (om lag 1 million kroner) om man avdekker sikkerhetsbrister i programvaren.

Dersom man finner en svakhet, ønsker Riot at man sender inn en rapport til dem. For å få pengene må man demonstrere hvordan problemet kan brukes aktivt for å undergrave sikkerheten. Sikkerhetsbristen må også være uoppdaget, og den må kunne gjennomføres i den nyeste versjonen av Vanguard.

Du kan selv se hvordan løsningen fungerer på Riots nettsider for HackerOne.

Omdiskutert løsning

Riot har allerede satt in sterk skyts for å få bukt med spillere som jukser i Valorant – på godt og vondt. De siste par ukene har spillutvikleren fått en del pepper for å gå så drastisk til verks med sin anti-juks-løsning at det potensielt kan kompromitere sikkerheten til PC-er som har spillet installert.

Problemet er at driveren kjører på kjernenivået i stedet for på brukernivået i operativsystemet, noe som gir programmet tilgang på hele PC-en. Dette er ikke så ulikt mange anti-juks-løsninger, men Valorants løsning er alltid på, helt fra du skrur på PC-en.

Riot selv hevder at de ikke sanker inn informasjon via driveren, og at det kun søker gjennom filene på maskinen for å finne jukseprogrammer.

LES MER: Riot beroliger Valorant-fans som bekymrer seg for spillets aggressive antijuksteknologi »

Siste fra forsiden