Rock Band får europeisk slippdato

Blir en dyr opplevelse

Rock Band kommer snart til Xbox 360 i deler av Europa, men Norge må fortsatt vente.

Rock Band er et musikkspill hvor du og tre kamerater skal ape etter en sang med hjelp av vokal og tre ulike liksom-instrumenter. To tar seg av gitarspillinga (lead og bass), en trommer takten og den fjerde tar på seg rollen som vokalist.

Det blir dyrt å starte eget virtuelt band.

Opplegget minner en del om Guitar Hero, og begge spillene er utviklet av samme studio, Harmonix. Rock Band er en videreutvikling av konseptet.

I USA har musikkentusiastiske spillere kost seg med Rock Band i flere måneder allerede, mens europeere har måtte leve i usikkerhet angående utgivelsesdatoen. Nå er det imidlertid klart at Rock Band slippes for Xbox 360 i England, Frankrike og Tyskland 23. mai, men det er fremdeles usikkert når spillet kommer til Norge:

– Vi har prøvd å få noe bekreftet om den norske lanseringen, men foreløpig vet vi ingenting. Årsaken til forsinkelsen er sannsynligvis mangel på instrumenter. Det forventes en avklaring på dette om kort tid, forteller Silje Grønli i Electronic Arts Norge til Gamer.no

Utgavene for Wii, PlayStation 2 og PlayStation 3 ventes senere i sommer.

Stiv pris i Europa

Akkurat instrumentene kan forøvrig gi europeiske Rock Band-kjøpere et stygt sjokk. Mens spillet, inkludert alle tre instrumentene letter deg for 169 dollar (851 kroner*) i statene vil den europeiske utgaven koste totalt 240 Euro (1900 kroner*).

Instrumentene selges også separat fra selve spillet og er prislagt 169 Euro (1340 kroner*). Spillet selges til samme pris som andre nye konsollspill.

Som plaster på såret får den europeiske versjonen noen eksklusive sanger på tysk, engelsk og fransk. Alle de 70 sangene som er tilgjengelig for nedlasting i den amerikanske utgaven skal også bli gjort tilgjengelig i Europa fra 27. mai. Deretter vil fremtidige sanger slippes samtidig på begge kontinentene. Hver låt vil koste 160 Microsoft-poeng (ca. 15 kroner), altså en dobling av hva amerikanere må betale.

* Direkte omregnet i forhold til dagens kurs. Tar ikke hensyn til eventuell 25% merverdiavgift i Norge.

Siste fra forsiden